dinsdag 1 maart 2016

Nieuwe telefoon of ..

Mijn abonnement loopt over een paar maanden af. Eerlijk gezegd kijk ik er al een paar maanden naar uit, want mijn telefoon is nu 2 jaar oud en moet tweemaal daags aan de oplader. Rond lunchtijd, en nog een keer als ik naar bed ga. Dat is, als ik geen gekke dingen doe, en ook niet veel bel. Doe ik dat wel, dan heeft deze telefoon nog een oppepper nodig rond 16u.
Helemaal niet gek natuurlijk, als je nagaat dat wij mensen dat patroon ook hebben. Maar voor een iPhone 4S is van slechts 2 jaar oud is dat toch een beetje te gek. Toen ik dit abonnement met deze telefoon afsloot hoopte ik met gemak de twee jaar vol te maken, en daarna nog een jaartje sim-only te kunnen nemen vanwege de lage maandlasten.
Ik ken iemand die al jaren zeer gelukkig is met zijn iPhone 4, 'm intensief gebruikt en die hoeft nog steeds maar eenmaal daags aan de oplader. Dus ik ben waarschijnlijk een uitzondering. Helaas pindakaas.

Maar wat nu? Ik kan verlengen, maar ik zag dat dat behoorlijk prijzig is bij mijn aanbieder. Ik betaal nu 27 Euro per maand. Dan krijg ik voor vergelijkbare maandlasten wel een iPhone 5S, maar verder niks meer. Ik zoek eigenlijk iets goedkopers (met iets meer belminuten), omdat we natuurlijk bepaalde doelen willen behalen dit jaar, en ook de komende jaren. Dus ik zoek nog even verder denk ik. Misschien dat een andere provider nog wat voordeliger is.

Tips zijn welkom. Ik wil trouwens wel graag iPhone blijven houden, omdat ik dat gewoon heel fijn vind. Helaas duur ja, maar wel heel fijn.

9 opmerkingen:

 1. Het kan zijn dat je met je iPhone heel veel programma's op de achtergrond hebt draaien. Dat slurpt energie. Dat is mij ook wel een paar keer overkomen. Zelf koop ik altijd een simlockvrije iPhone en heb ik een sim-only abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit ze tussendoor vaak af. Dus dat zou mee moeten vallen.
   Koop je een tweedehands iPhone dan? Of nieuw?

   Verwijderen
  2. LLMM: dat doen wij voor X. ook altijd. Zij heeft nu een Iphone 5c en een simonly abonnement bij Simyo.

   Verwijderen
  3. @bespaarbalans hoe weet je nou of je een goede aankoop doet voor een tweedehands smartphone?
   Als ik mijne erop zet zou niemand denken dat hij niet goed meer is, want hij lijkt supergoed en mooi (tenzij je het er eerlijk bij zet natuurlijk (wat ik wel zou doen uiteraard) )

   Verwijderen
 2. Ik heb een tweedehands iPhone4 zonder problemen. Zit er geen garantie meer op de jouwe?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee eigenlijk. Misschien wel. Ik ga het eens nakijken. Al vermoed ik dat ze zullen zeggen dat dit niet onder de garantie valt omdat het vast de accu is.
   Misschien is het wel eigenlijk een goed idee om een nieuwe accu te nemen, dan kan hij waarschijnlijk nog wel even mee.
   Bedankt voor je tip.

   Verwijderen
 3. Whaaaaaat. Zo snel leeg. Wat zonde van het geld. Wat is dat balen.

  Zou niets voor mij zijn. Mijn mobiel is 11 jaar oud en ik heb geen enkel probleem met opladen. Eens in de zoveel dagen, denk ik. Maar ja, geen smartphone, he.

  Kan je niet beter een losse Iphone kopen en er apart een goedkoop abonnement of prepaid bij nemen. Misschien als je het toestel dan bij een winkel met goede service koopt, je in dat geval geen kat in de zak meer koopt, want dat lijkt er nu wel op.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee van die accu trouwens. Ik hoop voor je dat het helpt, zou fijn zijn.

   N.

   Verwijderen
 4. Ik ben groot Samsung fan en heb nu de s5. Mijn abo loopt in oktober af en ik ga dan een jaar vorm een sim only en wil daarna niet meer zo'n duur abonnement.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!