Online geld verdienen

Op verschillende manieren is het mogelijk om online geld te verdienen. Sommige manieren gaan snel, andere niet zo snel. Hoe sneller, hoe meer risico er meestal aan kleeft. Risico nemen is niet iets wat ik aanraad. 'Snel rijk worden' of 'Duizenden euro's per maand verdienen door dit of dit te doen?' Daar geloof ik niet in.

Ik ben niet echt iemand die alles uitprobeert, maar dingen die werken en ik relatief 'leuk' vind om te doen heb ik hier opgeschreven. Sommige dingen zijn top, andere minder (en die doe ik zelf dus niet meer). Voor jezelf moet je de afweging maken of je iets wel of niet bij je vindt passen.

Dit lijstje hoop ik in de toekomst nog uit te breiden tot een compleet overzicht.

Klezzer

Sinds nov'17 aangemeld. Dit wordt ook echt passief inkomen. Reviews over producten schrijven, uit eigen ervaring. Dit wordt geplaatst op de website van Klezzer. Je krijgt hiervoor punten. Hoe beter je review, hoe meer punten. Die punten blijf je altijd houden. Hierdoor krijg je elke week een deel uit de 'spaarpot' die wordt verdeeld over alle mensen die punten hebben. Hoe meer punten, hoe groter je aandeel natuurlijk. Je krijgt wekelijks/jaarlijks geld, ook als je niks meer schrijft.
Je kunt je hier ook voor aanmelden via deze link. Jij krijgt een aanmeld-bonus van 1 Euro. Daarnaast kan je hiermee ook meer punten verdienen als vrienden via jou zich aanmelden en reviews gaan schrijven. Wanneer je 10 Euro hebt verdiend kun je het laten uitbetalen. Zelf vond ik dit niet zo succesvol. Nog steeds geen uitbetaling gehad in 2020.

Panelwizard

Hierover ben ik erg enthousiast. Je vult je gegevens in, en dan kijken ze of je in hun bestand past. Vervolgens krijg je enquêtes in je mailbox die je in kunt vullen. Per vraag krijg je 0,10 Euro. Aan het eind van de vragenlijst mag je kiezen of je dit in je eigen potje stopt, of aan een goed doel wilt schenken. Ze betalen eens per half jaar uit, juni en december. Totaal heb ik al 100 Euro uitbetaald gehad, in 3,5 jaar. Ik ben tevreden!
Als je lid wilt worden kun je deze link gebruiken. Hierdoor krijgen wij beiden 1 Euro. Zelf kun je zo ook weer vrienden/familie uitnodigen.

Euroclix

Euroclix is een programma waarmee je 'clix' kunt sparen. Die kun je vervolgens weer inwisselen. Voor 1000 clix krijg je 10 Euro, en voor 2000 krijg je 25 Euro. Hoe meer clix, hoe hoger de wisselkoers. Het sparen gebeurt door op mails te klikken, en soms kun je een vragenlijst invullen. Als je aankopen via euroclix doet, gaat het een stuk sneller. Bijvoorbeeld hema, bol.com of fonq kun je allemaal clix voor krijgen, mits je het natuurlijk eerst via de euroclixpagina doet. Dan gaat het sneller. Euroclix gaat dus niet heel hard. Een vragenlijst van 4 min levert 40 clix op, en dat is dus 0,40 Euro. Vaak 100 clix voor een vragenlijst van 10-15 min. Voor 'erbij' vind ik het leuk, en online aankopen leveren dus ook wel wat op. Online aankopen doe ik regelmatig, en dat kost weinig moeite om er dus wat clix mee te verdienen. Ik verdiende 2000 clix (25 Euro) in de eerste vijf maanden.
Als jij je ook wilt aanmelden kan dat via deze link, zo krijgen we allebei 150 clix. Als jij weer vrienden aanmeldt, krijg je over hen ook weer 150 clix. Dus zo kun je wat extra sparen. Vervolgens krijg jij over alle clix die zij verdienen, 10 % clix in jouw account. Zo zou je in theorie 'slapend rijk' kunnen worden!

In 2016 verdiende ik 2790 clix. In 2017 ruim 8900 clix. In 2018 zat ik zelfs op 22848 clix. Mooie groeicurve! Snap je waarom ik er enthousiast over ben?


Opinionbar
In 2019 ben ik lid geworden van opinionbar om online enquêtes in te vullen. Ze betalen uit bij 10 Euro. Wanneer iemand zich aanmeld via jouw link krijg je sinds juni 2020 ook een kleine vergoeding als doorverwijzer. Ze zijn ook netjes met een kleine vergoeding geven wanneer je na een paar vragen niet tot de doelgroep behoort, bijvoorbeeld 0,10 Euro na een paar vragen.

GFK
Ik heb me in 2019 aangemeld bij
GFK-panel, dat is een enquêtebureau. Bij 2000 punten kun je een cadeaubon van 10 Euro krijgen bijvoorbeeld Bol.com of mediamarkt. Voor je eerste gegevens krijg je 100 punten, dus je maakt een aardige start. Daarna kreeg ik nog vrij snel een enquête voor 40 punten. Binnen een paar maanden had ik de grens behaald. 


Factsnapp
Relatieve nieuwkomer is:
Factsnapp. Wanneer je lid wordt via mijn link dan krijg jij 1 Euro aanmeldbonus, en ik ook. Deze website wordt als het broertje van panelwizard gezien. Hij heeft dezelfde voorwaarden, ook qua uitbetaling. Twee keer per jaar uitbetaald, ongeacht het bedrag. Verschil is dat Factsnapp bekend staat om de relatief korte en snelle enquêtes, maar met een hoge vergoeding per vraag. Maximaal 6 vragen per keer, voor 0,10 Euro per vraag. Je kunt ook hun app downloaden op je telefoon als je dat fijn vindt. Ik heb me vorige week aangemeld, kreeg 1 Euro startbonus en meteen een enquête van 3 vragen. In ongeveer 9 maanden had ik 30 Euro verdiend (waaronder ook een flink aantal 'aanmeldbonussen'). 

Google Adsense

Wanneer je een blog of website hebt kun je ook geld verdienen met advertenties. Dit werkt vooral als mensen op de advertenties klikken. Hoe meer mensen er op je blog komen, hoe meer inkomsten ook. Klikken levert echt wat op. Uitbetalen kan vanaf 70 Euro. Bij mij klikken er niet vaak mensen op een advertentie, merk ik. Logisch ook, met al die consuminderaars :)
Voor sommige blogs is dit een enorme inkomstenbron. Er zijn zelfs bloggers die hun normale baan opzeggen en ervan kunnen leven. Neem van mij aan dat het ook dan, hard werken is, maar misschien is het wel werk waar je blij van wordt.


Overig

Geen inkomsten, maar gratis producten (food en non-food) kun je krijgen via scoupy.nl. Ook zijn er diverse Facebook groepen waar je links naar gratis producten kunt vinden. Je koopt de producten in de supermarkt en kunt online makkelijk je geld terugvragen. Let erop dat je de kassabon bewaart tot 4 weken na aankoop.
Tot nu toe leverde dat me rond de 55 Euro aan gratis producten op. Wat ik zelf niet nodig heb geef ik weg. Ook leuk! Soms is er veel gratis, soms valt het tegen. In de gaten houden van de app is de sleutel.

Cadeaubonnen

Ik heb me aangemeld bij waardevollemening.nl (begin september 2016). Hier kun je met het invullen van enquêtes cadeaubonnen verdienen. Bijvoorbeeld VVV bonnen, een bon van bol. com of een nationale entertainmentkaart. Als je 10,00 Euro bij elkaar hebt gespaard kun je kiezen welke bon je thuisgestuurd wilt krijgen. Minpuntje vond ik de tijd die je moest steken in je profielkenmerken. Het koste minimaal 15 min, en je kreeg er niks voor terug. Dus je moet wel even doorbijten.
Update nov 2016. Mijn advies is: niet echt succesvol. De enquêtes zijn vaak veel langer dan aangegeven van tevoren. Vaak val je na 5 of soms zelfs 10 minuten alsnog niet binnen het gewenste profiel, dus je besteed je tijd echt voor niks. Ik meld me zsm weer af.
Update 2020: Ik hoor nog steeds van mensen die erg blij zijn met waardevolle mening en meerdere cadeaubonnen hebben gehad en nooit uit vragenlijsten worden gegooid. Misschien had ik pech.

Heb jij nog tips?
8 opmerkingen:

 1. Leuk en bekend overzicht. Pas wel op met het schrijven over inkomsten via Adsense. Het is volgens de voorwaarden namelijk niet toegestaan je uit te laten over jouw verdiensten. Dit kan leiden tot permanente afsluiting van jouw account.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik was ook niet van plan over de verdiensten van adsense te schrijven, maar ik heb het een beetje aangepast.

   Verwijderen
 2. Ik dacht, laat ik me eens aanmelden voor wat dingen. Altijd handig, maar je euroclix link werkt niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd! Hier de goede link.
   https://www.euroclix.nl/index?SRef=XhYFwkNpuprJpCWI

   Verwijderen
  2. Bedankt voor het doorgeven Elise!
   Ik heb de link in de tekst nu ook aangepast. Heel raar, een tijdje geleden werkte het nog..

   Verwijderen
 3. Ik heb er een aantal lang gedaan, maar schoot niet echt op. Ik ben nu nog alleen lid van Qassa, Geldrace en GFK panel. Het levert geen bakken met geld op, maar toch enkele keren per jaar een leuke extra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!