vrijdag 15 juli 2016

Doelen 2016 update

Ik ben al een tijdje bezig met het aanmaken van een tabblad 'doelen 2016'. Maar het werkt gewoon niet. Geen idee wat ik fout doe, want ik doe het exact hetzelfde als bij het tabblad 'extra verdiensten', maar blogspot.nl plaatst de nieuwe pagina niet. Dus dan maar zo!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze eerste doelen voor 2016 waren wat voorzichtig- bleek-.

- De buffer aanvullen met 500 Euro.
De buffer was al in januari op pijl.

- De aflossingsvrije hypotheek aflossen met 3000-4000 Euro.
Op de hypotheek losten we 5000 Euro af binnen 6 maanden. Ruim boven verwachting!

- Kunststof kozijn laten plaatsen in slaapkamer.
Gedaan in mei. Het geld stond al gereserveerd sinds onze grote zolderverbouwing van 2015.

- Schilderwerk kozijnen benedenverdieping (binnen).
Het schilderwerk moet nog gedaan worden, dit staat op de planning voor de zomervakantie. Dit kan vrijwel kostenneutraal, omdat we nog verf over hebben van afgelopen jaar.

- Baan vinden voor 2-3 dagen per week.
Per 1 oktober 22 augustus al, heb ik een baan voor 16u per week. Heel erg blij mee!

Halverwege het jaar hebben we onze financiële doelen nog aangepast, omdat we ze al ruimschoots hadden gehaald.

Ons laatste financiële doel is nu om tot het einde van het jaar de buffer nog flink te verhogen. Als we meer sparen dan 2500 Euro dan gaat het boventallige bedrag naar een extra aflossing van de hypotheek. Dit zal waarschijnlijk pas eind november/begin december zijn.

Hoe loopt het met jouw doelen? Lig je een beetje op schema, of ga je de komende vijf maanden alles op alles zetten om ze nog te halen?

6 opmerkingen:

 1. Mooi dat het zo goed gaat met de doelen. Waren ze te bescheiden of hebben jullie het gewoon heel goed gedaan? Ik denk het laatste ;).Wij gaan ook het komende half jaar voor aanvullen van de buffer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze waren te bescheiden denk ik.. We hebben het ook zeker goed gedaan, en een keer een mooie meevaller gehad.

   Verwijderen
 2. Fijn dat het zo goed gaat met jullie doelen! Gisteren schreef ik er al een blog over ;-)

  Overigens moet je na het aanmaken van de fysieke pagina deze nog wel 'aanzetten' in het controlgedeelte, bij 'Indeling'. Ik had hetzelfde euvel met ons Hypotheekoverzicht. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, bedankt voor de tip Bespaarbalans! Zo werkt het idd. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder ook heb moeten doen. Vreemd..

   Verwijderen
 3. Ik kwam heel toevallig een lijstje tegen op papier en daarvan had ik alles gedaan, behalve een nieuwe werkcomputer kopen. Nu is dat iets dat ik niet per se wil doen als doel, maar als het echt moet, dus dat vond ik wel mooi. En huis verkopen natuurlijk. Dat is al gebeurd, maar niet al overgedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nog geen concrete doelen omdat we pas dit jaar verhuist zijn naar een koophuis. eerst orienteren wat er aan kosten bij komt kijken en wat we willen. en al binnen een maand hadden we een nieuwe cv ketel ipv de door ons bedachte 2 jaar.. maar goed, dankzij een goede buffer geen probleem gelukkig. we hebben zelfs al weer gespaard dit jaar..

  in de vakantie staat wel de buitenboel verven op t programma.. zal nog wel wat kosten aan zitten, oa een stijger huren oid... maar man wil het zelf doen ipv uitbesteden... prima...

  dit jaar verder geen grote plannen. volgend jaar willen we dan de tuin compleet aanpakken en eventueel ergens eens een nieuw aanrechtblad in de spierwitte keuken (nu een wit blad.... ) maar heeft allemaal geen haast :)

  BeantwoordenVerwijderen