maandag 5 maart 2018

Kleine besparingen leveren ook geld op!

De blogpost van Adine over het vinden van kostenbesparingen, maakte me weer wakker. Er zijn van die kosten die je vaak over het hoofd ziet, omdat ze klein zijn en niet zo opvallen.
Bovendien zou een besparing daarop ook niet zoveel opleveren, denk je. Waarschijnlijk is dat zo, toch? Eigenlijk zou je het even moeten uitzoeken. Maar ach, het gaat maar om een klein bedrag. Geen tijd, niet zo belangrijk etc.

Zo eentje had ik er dus ook! Onze bank had een paar maanden geleden bericht gestuurd dat ze hun betaalpakketten gingen aanpassen. Meestal is dat het juiste moment om er weer eens in te duiken! Toch deed ik dat niet, er zou vast niets te halen zijn.

Oeps!
Vorige week ging ik dus toch aan de slag. Wat bleek? Wij hadden nog oude pakketvormen, en die waren best wel duur. Een pakket van 25,80 Euro per jaar en een pakket van 49 Euro per jaar! En die pakketen hielden hetzelfde in als de 'nieuwe'. Exclusief de creditcard van 17,60 Euro. Serieus??
Ze schrijven de kosten bij twee verschillende rekeningen af, en steeds per kwartaal dus het viel allemaal niet zo heel erg op. Toch is dat eigenlijk geen goede reden natuurlijk. Ik had het gewoon eerder na kunnen zoeken.
Per direct heb ik ze beide om laten zetten naar het nieuwe pakket van 18,50 Euro per jaar. Dus een besparing van ruim 38 Euro per jaar. Toch wel de moeite waard dus. Die besparing had ik dus bijna laten liggen door een vorm van luiheid. 'Shame on me'!

Ik heb dus ook maar meteen de koe bij de horens gevat en de creditcard opgezegd. Want ik wil overstappen naar die creditcard van Euroclix. Ik had gehoord dat die maar 15 Euro per jaar is, en dat je punten krijgt over wat je uitgeeft. Lucratief dus. Manlief was het ermee eens. Bij het aanvragen bleek ook nog eens dat je het eerste jaar gratis krijgt! Helemaal mooi dus.

Heb jij ook wel eens zulke geldbesparende ontdekkingen gehad? Durf je ze te delen?

7 opmerkingen:

 1. Nou als ik dit zo lees ga ik ook maar eens naar onze pakketten kijken. Mag ik vragen welke bank je zit? We hebben helemaal geen creditcard, ik had het ook niet van jou verwacht. Waar gebruik je hem voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gebruiken onze creditcard regelmatig. Voor het boeken van reizen voor mijn mans werk, of voor onszelf. Soms voor aankopen via buitenlandse websites, heel handig! Zolang je hebt ingesteld dat je het de volgende maand meteen aflost, is er niks aan de hand. Je betaald pas rente als je kiest voor ‘gespreid betalen’.

   Verwijderen
 2. Leuk dat ik je op een idee heb kunnen brengen :-) Ik heb zelf dus - in ieder geval voor nu - de sportschool opgezegd en ben bezig met de overstap van telefoonprovider. De cc van Euroclix heb ik al jaren en ik ben er erg tevreden over. Hij is gewoon van mastercard, dus je kunt er overal mee terecht. Ik heb laatst zelfs een paar keer in een winkel met de kaart betaald! Als je steeds elke maand afrekent, betaal je geen rente, maar levert het je idd wel punten op!

  Afgelopen maand waren het er weer 250 ofzo, het is toch weer extra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke, ik ben benieuwd. Wij betalen het altijd elke maand af, dus het kost ons nooit extra geld. Omdat wij ook vaak reizen en hotels voor mijn man z’n werk voorschieten, is het extra lucratief voor ons denk ik :)

   Verwijderen
 3. Een goeie reminder, om ook even naar die kleine kosten te kijken!
  Ik heb deze week de financien maar weer eens op een rij gezet. Dat is ook iets wat ik me heb moeten aanwennen: vaker de boel op een rij te zetten. Soms lijkt er niks te veranderen, maar het zijn toch die kleine verschuivingen waardoor ik mijn overzicht kwijt raak.

  BeantwoordenVerwijderen