dinsdag 19 juli 2016

Moestuin update juli

Helaas helaas is de moestuin nog niet veel verder ontwikkelt. De courgetteplant is nog wat gegroeid, maar nog steeds geen bloemen en dus ook geen vruchten. De rucola werd niet echt groot, en schoot snel door. Gelukkig heb ik er 1 portie uit kunnen halen van tevoren ;)

Ik heb nog goede hoop voor de andijvie en uiteraard straks voor mijn bramen. Die laatste zijn talrijk.
De rest is niet echt gelukt. Jammer maar helaas.

Ik heb gewone aardbeienplantjes en ook een paar bosaardbeien. Ik dacht altijd dat je bosaardbeien niet kon eten, dat ze puur voor de sier waren. Niets blijkt minder waar. Ik checkte de alles-wetende wikipedia, en het blijkt dat je ze gewoon kunt eten. Ze zijn wat minder sappig, en duidelijk kleiner. Maar ook lekker! Ze groeien vaak ook in het wild, dus pluk maar raak. Wel even goed wassen ivm kans op ongedierte, viezigheid op de plantjes natuurlijk. Deze tip wilde ik jullie niet onthouden.


Wist jij al dat je bosaardbeien kon eten?

2 opmerkingen:

  1. Wist ik omdat ik ook bosaardbeien in de tuin heb staan. Aardbeien van een aardbeienplant met witte bloemen kan je eten. Die met gele niet. Moest ik indertijd ook opzoeken. Ik vind ze best lekker en qua smaak redelijk vergelijkbaar met de gewone aardbei uit eigen tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, wij hebben ook bosaardbeitjes in de tuin. Maar ik vind ze toch niet zo lekker als de gewone.
    Hier gelukkig wel een paar cougettes gehad, maar verder valt de oogst ook erg tegen dit jaar.
    De druiven doen het wel erg goed dit jaar, hangt vol trosjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!