woensdag 11 oktober 2023

We leven nog!

Inmiddels heb ik bijna twee jaar niet geblogd. Je zou het bijna een jubileum kunnen noemen. Zo lang zonder bloggen heb ik het nog nooit volgehouden. Ik ben er zelf verbaasd over. 

Regelmatig dacht ik erover om het weer op te pakken. Ik had soms leuke ideeën om over te schrijven, maar na een tijdje verwaterde die gedachte. Altijd was er wel een reden. Soms had ik geen tijd, soms geen zin, soms belemmerde een kapotte laptop mij. Als ik zag hoe anderen geweldig blogden en ook nog mooie Pin's maakten voor Pinterest, en mooie plaatjes/foto's bij elk artikel dan zakte de moed me in de schoenen. Wilde ik er ook zoveel tijd in steken? Kon ik dat? (meestal was het antwoord..nee)

Hoe gaat het hier?

Gezin

Met ons gaat het nu goed. De oudste twee kinderen zitten op de middelbare school. De jongste in groep 6 op de basisschool. Het gaat hard. De fase van de pubers is zeker merkbaar in ons huis. Zo leer je heel nieuwe dingen qua opvoeding. Allemaal zitten ze op voetbal, en mijn man voetbalt ook. Ik ben geen fan van voetbal. Maar toch moet je als moeder regelmatig de teamwas-tas mee, rijden naar verre oorden voor uitwedstrijden of verplicht langs de lijn staan. Onze zaterdagen zijn goed gevuld. 

Werk

Ik werk inmiddels al bijna 2 jaar bij hetzelfde bedrijf. Als officemanager in de arbodienstverlening. Ik heb het naar mijn zin, er zijn genoeg leuke uitdagingen. We zitten bij een ander bedrijf in het pand, een verkoper van echt goede koffie. Dat is geen straf kan ik je vertellen.

Wonen

We wonen (nog steeds) in het huis wat we in 2019 hebben gekocht. Ik ben nog steeds groot funda fan hoor, en toen pas een schattige boerderij (helemaal af ook) in ons dorp te koop kwam was ik wel in de verleiding... maar mijn man niet. Hij heeft ook wel een punt. We hebben een fijn huis, niet perfect, maar het gaat vooruit. Sinds we hier wonen hebben we onwijs veel gedaan en zijn nog lang niet klaar. Ooit moet er een nieuwe vloer in de woonkamer, een andere keuken en een andere badkamer. 
Nu zijn we vooral bezig in de tuin, en worden zo meteen weer een aantal biologische fruitbomen bezorgd. Daar geniet ik van!

Besparen en aflossen

Uiteraard probeer ik nog steeds veel te besparen. Ik verkoop nog steeds regelmatig iets op marktplaats en zet dat geld apart op onze aflosrekening. We lossen in dit huis niet meer met zulke grote stappen als als in ons vorige huis (het is ook echt een ander plaatje qua maandlasten hier) maar het bleef kriebelen. Dus vorig jaar zijn we weer begonnen met kleine beetjes aflossen. En ook nu ben ik aan het sparen voor een aflossing van 2000 Euro. Hoop die tegen het eind van het jaar te hebben behaald. 


Voor nu dus even geen mooi plaatje of foto. Alleen even een stukje tekst. Hoe het verder gaat met mijn blog weet ik eerlijk gezegd nog niet. 

Als je de moeite wilt nemen om te reageren, leuk! Ik hoor ook graag hoe het met jou gaat. 

5 opmerkingen:

 1. Yeah!! Wat leuk om dit te lezen, zo blij Ik hoop dat je de draad weer op pakt. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je werk en het goed gaat met je gezin. Hopelijk is dit weer de eerste stap naar meer blog....ik ben er blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk van je te horen! Ik hoop ook dat er weer meer ruimte komt voor het bloggen.

   Verwijderen
 2. Ik was op vakantie toen je dit schreef, maar heb nu even tijd om wat blogs te bekijken van mensen, wat leuk om weer wat van je te lezen! Ik vond het al zo jammer dat het zo stil was. Hoop dat we weer meer van je kunnen lezen in de toekomst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was op vakantie toen je dit schreef, maar heb nu even tijd om wat blogs te bekijken van mensen, wat leuk om weer wat van je te lezen! Ik vond het al zo jammer dat het zo stil was. Hoop dat we weer meer van je kunnen lezen in de toekomst :) (oeps verwijder mijn anonieme reactie maar even, ik ging gewoon typen en klikte op publiceren).

   Verwijderen
 3. Gut dan moet ik natuurlijk wel even een losse reactie plaatsen, ipv te reageren op mijn eigen anonieme reactie. Poging 3; Ik was op vakantie toen je dit schreef, maar heb nu even tijd om wat blogs te bekijken van mensen, wat leuk om weer wat van je te lezen! Ik vond het al zo jammer dat het zo stil was. Hoop dat we weer meer van je kunnen lezen in de toekomst :) (oeps verwijder mijn anonieme reactie maar even, ik ging gewoon typen en klikte op publiceren).
  3x is scheepsrecht zullen we maar zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!