woensdag 20 juli 2016

Kringloop steeds duurder

Ik snuffel graag op rommelmarkten en kringlopen. Soms kom ik heel handige dingen tegen. Dingen die ik voor die tijd nog niet nodig had natuurlijk.
Maar ik begin me te verbazen over de prijzen. 
Leuke kasten, wel enorme opknappers: 125-175€
Deels opgeknapte kastjes: 225€
C-merk kinderwagen met babywieg: 150€
Enorm lelijke salontafels:15-35€

Ik hoopte op een salontafel voor een prikkie, maar dat werd 'm niet. Dus ik kocht er bijna niets. 
Ik scoorde gelukkig wel 3 kommen voor slechts 0,20€ per stuk, bijpassend bij ons huidige set. Recentelijk ging ik met mijn vader even naar een kerkelijke kringloopwinkel. Een soort gezamenlijke hobby van mij en m'n vader. Daar liggen de prijzen gelukkig wel wat lager. 
Al betaalde ik wel een heel forse prijs voor een roman, niet eens in superstaat. Maarja, beter dan de nieuwprijs à 20€ natuurlijk... 

Duidelijk gelezen roman: 3€
Kinderkapstokje: 0,50€
Bakvorm voor cake (nieuw): 0,80€

Wij hebben zo'n 5 jaar geleden een eettafel gekocht bij de normale kringloop voor slechts 10€, opknappertje, dat wel. Maar nu vond ik absoluut geen meubels voor die prijs. Het was allemaal zo duur. De tijd dat je met 25€ een berg mooie schatten kunt verzamelen in de kringloop lijkt voorbij. Helaas!

Wat vinden jullie van de prijzen in de kringloop? Heb je (andere) speciale plekken voor koopjes? 


6 opmerkingen:

 1. wij halen eigenlijk nooit wat bij de kringloop, zeker grotere spullen niet. We kijken meer naar bij de rommelmarkten..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook wel vaak tegenvallen. Ik kan me voorstellen dat het fijn is als je bv veel huisraad ofzo moet kopen (denk dan aan bestek en kookgerei), maar anders vind ik het vrij snel oplopen, voor idd meestal spuuglelijke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet erg wennen aan de kringloop in mijn nieuwe woonplaats, die is erg rommelig en onoverzichtelijk. In mijn ogen dan want hiervoor woonde ik in Emmeloord en daar vond ik de kringloopwinkel van Het Goed keurig netjes. Alleen wel aan de prijzige kant. Kleding kocht ik liever in de uitverkoop omdat dat voordeliger was dan in de kringloop.
  Soms gingen we naar Urk. Daar is een kringloopwinkel waar de opbrengst naar een goed doel gaat. Daar kon ik vaak betere koopjes vinden. Zo heb ik nog steeds heel veel plezier van een lange spijkerrok die ik jaren terug voor 1 euro kocht, een babybadje voor een paar euro die ik als wasmand gebruik.
  Ik heb hier spullen liggen die naar de kringloop gaan. Pakken laminaat, tapijttegels, materiaal voor zonnescreens. Heeft de vorige bewoner laten liggen, maar wij doen er niets mee.
  Mocht je in de buurt van de Betuwe wonen en je hebt belangstelling, mag je het voor niks hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Samen met mijn ouders hebben we een soort 'ruilhandeltje'. Bij alles wat we weg willen doen, laten we het elkaar weten of de ander het wellicht kan gebruiken.
   En vroeger heb ik heel veel speelgoed weggegeven aan vriendinnen die kinderen hadden, jonger dan de onze.

   Verwijderen
 4. Hier is de kringloop ook erg duur geworden, jammer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat viel me laatst ook op. Had wat servies in mijn handen dat zo duur geprijsd was dat ik het dan liever nieuw kooo bij Ikea. Lijkt me voorbij gaan aan de doelstelling van een kringloopwinkel. Ik zeg: lang leve de Weggeefgroep!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!