maandag 18 juli 2016

Eerste keer pedicure

Ik ben naar de pedicure geweest. Al tijden een wens van mij (denk al 5 jaar), maar nooit gedaan. Vond het te duur, en ook een beetje in de categorie 'overbodige luxe'.

Toen kwam ik op socialdeal (een soort groupon), een aanbieding tegen voor 45 min pedicure + gellak voor 14 Euro. Ook nog een beetje in de buurt, de recensies waren goed dus leuk!
Eenmaal aan het bestellen, bleek ik ook nog een kortingsbon van 3,50 Euro te hebben. Zo kon ik voor 10,50 Euro naar de pedicure. Afgelopen week ben ik eindelijk geweest en het was best fijn.

De nagels werden geknipt, eelt werd verwijderd (had ik eigenlijk niet), eventuele likdoorns zouden behandeld kunnen worden (nvt). Daarna de nagelriemen bewerken en restjes sok (haha) uit de randen verwijderen. Toen kreeg ik in een andere ruimte nog een voetenbadje, een scrub en daarna kon er gelakt worden. Ik koos voor normale nagellak, want anders moest ik het over 4 weken weer laten verwijderen- tegen betaling-. Dat verwijderen betekent dat het eraf geschuurd wordt, en mijn nagels zijn niet zo dik dus dat leek me niks. Geen gellak voor mij dus.
Uiteindelijk is ze wel 60 min met mij bezig geweest, ondanks dat ik geen klachten had. Ze nam uitgebreid de tijd. De lak moest nog 20 min. drogen, dus ik heb er een tijd gezeten.

Ik vond de behandeling lekker, en ontspannend. Voor deze prijs was het helemaal leuk. Normaal gesproken zou zo'n behandeling toch rond de 30 Euro liggen. Voor mij zou dat een drempel zijn om het vaker te doen. Ook omdat blijkt dat het niet nodig is voor mijn voeten. Toch maar weer zelf aan de scrub en lakjes.

Mannen hebben ook wel eens voetproblemen, maar hebben toch vaak een drempel om naar de pedicure te gaan. Vinden het wat voor vrouwen. Toch denk ik dat een man ook heel prima zo'n behandeling zou kunnen ondergaan, met uitzondering van de scrub en lak misschien.

Ga jij wel eens naar de pedicure? Ken je een man die gaat, of is bij hen de drempel ook te hoog.


3 opmerkingen:

 1. Ik ga nooit. Ik wil ook geen nagellak hebben. Ik heb een hekel aan het gevoel. Op mijn voeten vind ik het een maf gezicht en ik wil ook geen lak op de nagels van mijn vingers want dan heb je grote kans dat er lak in het eten komt. Ik maak bijna alles zelf, dus letterlijk veel handwerk.
  Mijn zoons zijn in de puberteit regelmatig naar een pedicure geweest. Door het heel snel groeien van hun voeten kregen ze last van ingroeiende teennagels en dat ging ontsteken. Na de puberteit hadden ze hier geen problemen meer mee.
  Mijn moeder gaat vanwege ingroeiende teennagels ook regelmatig naar een pedicure. Gelukkig heb ik die kwaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben nog nooit bij een pedicure geweest en dat hoeft van mij ook niet. Ik heb geen klachten en heb totaal geen behoefte aan een behandeling. Een collega van mij is naast haar baan in loondienst ook pedicure en nodigde me regelmatig uit om een behandeling te laten doen, maar ik heb het altijd vriendelijk afgeslagen. Nu heeft ze het wel door dat het van mij niet hoeft en vraagt me er gelukkig ook niet meer naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee nog nooit. zou ook niet weten wanneer ;) maar ook de categorie overbodige luxe... maar klinkt heerlijk! voor 10 euro een heerlijk cadeautje voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!