zaterdag 16 juli 2016

Hilarische kinderstreken

Op youtube kun je een hoop filmpjes vinden ter vermaak. Ik mijn vriendenkring delen mensen vaak de grappige filmpjes over kinder-fratsen. Kinderen die gevaarlijke dingen doen en bijna vallen (gelukkig is papa daar..). Kinderen met blauwe nagellak op hun armen 'ik wil een smurf zijn'.. Kinderen die lippenstift opdoen, en ook op hun babybroertje of zusje. Kinderen die zichzelf en de tv ondersmeren met vla, sudocreme of talkpoeder. Om je enorm bij te verkneukelen natuurlijk.

Als ouder hoop je dat dit soort dingen je nooit zullen overkomen, maar soms maak je de balans op en blijken ook jouw kinderen geen engeltjes. Hoewel mijn kinderen nog nooit de sudocreme overal hebben gesmeerd, vond ik laatst wel een PENtekening op onze mooie gestucte, witte muur. Hij zit in een hoekje achter de tafel, dus is vermoedelijk langer onopgemerkt gebleken dan ik dacht. Hij is ook moeilijker te verwijderen dan ik dacht.. Zelfs wondersponsjes hielpen maar matig. Helaas...

Nog meer fratsen?
- potloodtekening op de witte vensterbank (wonderspons hielp!)
- wc rol helemaal afrollen
- alle tissues uit de doos trekken (x3)

Vorige week wilde een van de kinderen graag een tekening ophangen. Wij hebben hiervoor de zijkant van de koelkast. Groot genoeg, en gelukkig niet altijd in het zicht. Dus dat mocht. Toch vond kind dat mijn aanstalten om plakband te pakken niet snel genoeg waren... Hij pakte de roze plakstift en plakte zijn tekening gewoon op de muur ernaast! Toen ik er wat later achter kwam was de lijm al droog. Ik was ook niet blij ;) en nu hangen er nog roze restjes papier op de muur. Niet te verwijderen tot nu toe...En ik vind het zo jammer om de stuclaag kapot te maken. Misschien binnenkort eens met een zacht schuurpapiertje proberen...

Welke acties hebben jouw kinderen op hun geweten? Kon je er meteen om lachen of pas achteraf? Lijkt me superleuk om van je te horen.

10 opmerkingen:

 1. Een hele verpakking lotiondoekjes leegtrekken, in mijn agenda e krassen, zichzelf onder de sudoctem smeren.... ik ben vrij relaxed dus kan er altijd wel om lachen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. al gegoogeld hoe je het een en ander weg krijgt? Weet dat bij mijn collega haar zoontje de trap en muur met vilstift onder handen had genomen. Man werkte op school en daar hadden ze een middel waar je het mee weg kunt halen ( op scholen zijn ze dus ook wel het één en ander "gewend".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik ga voor de pen-tekening eens kijken!

   Verwijderen
 3. Hier was het vooral jongste zoon met zijn ondernemende streken. Hij heeft eens met zwarte wasco onze hele vloerbedekking van strepen voorzien. Achteraf gezien zijn eerste grote kunstwerk :-) Deze zoon is heel creatief, maar toen was ik echt heel boos op hem.
  Hij liep heel vaak weg, klom overal uit, stopte van alles in de prullenbak/wcpot/afvalemmer. Nam programma's op de video op. Ging tussen de boodschappen op de lopende band zitten in de supermarkt. Vaak konden we er wel om lachen. Gelukkig geen trucs met sudocreme.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lachen werkt het beste! Achteraf kan ik er ook hard om lachen.

   Verwijderen
 4. Nou, wat een brave zoon hebben wij dan als ik dit zo lees ;-) Natuurlijk zoekt ook hij de grenzen op, maar dat uit zich niet in kliederen en smeren. Gelukkig maar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben je vergeten wat hij vroeger deed? ;) Je vrouw weet vast nog wel iets, vermoed ik..

   Verwijderen
 5. De oudsten hebben alletwee het potje sudocreme uit m'n moedertas te pakken gehad wat wel mooie foto's opleverde (gelukkig alleen op zichzelf als een soort witte pietjes) en de 2de heeft wel eens een potje vaseline als shampoo gebruikt toen we dachten dat ze nog niet kon staan (handig die babyfoon met camera die we nu hebben ;) )
  Verder hebben we wel eens poppetjes op de muur gehad, aarde naast de plantenpot, afgerolde wc rol inderdaad ook,
  Spelen met het zeeppompje bij de wc, stiekem een hap midden uit een reuze mergpijp nemen (en dan terug stoppen en denken dat we het niet zien :'D ), stiekem 2 snoepjes nemen (en verstoppen in hun hand) als ze er 1 mochten. Tekeningen op de deur plakken met prittstift...
  Ze hebben al van alles uitgehaald (vooral de 2de en 3de is nog te klein ;) )
  Bij de meeste dingen kon ik er wel snel om lachen, behalve als iets is stukgemaakt of beschadigd zoals een muur. Ik probeer ze meestal mee te laten helpen met zoiets om het weer schoon te krijgen zodat ze een beetje meekrijgen hoe vervelend dat is. We hebben er ook rekening mee gehouden met verhuizen. Alle muren zijn geglasvliesd en kun met een nat doekje vrij goed afnemen (alleen stift niet) en de vloer is van steen of laminaat en heel makkelijk schoon te maken. Dat scheelt weer als ze kijken of je ook met limo de vloer kan dweilen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat een avonturen! Maak je borst maar nat voor #3 dan :)
   Slim om er rekening mee te houden in een nieuw huis.
   Wij hebben hier ook 'tijdelijk' laminaat, wat niet te duur was waar ze dus ook hun gang mee kunnen gaan. Als we over een paar jaar de keuken aanpakken kiezen we misschien voor iets anders, indien nodig.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!