donderdag 14 juli 2016

Vakantietijd = iets minder blogtijd

Nu de kinderen lekker vakantie hebben, kom ik niet zoveel aan bloggen toe. Alvast mijn verontschuldigingen daarvoor. Vermoedelijk zullen er nog wel 3 of 4 blogjes verschijnen per week, maar niet meer de gebruikelijke 5 of 6 per week. Ik doe m'n best, maar er is in elk geval een logische verklaring voor mijn afwezigheid. Zelfs als de kleinste slaapt, heb ik er nog twee die graag vermaakt worden door mij. Of dingen vragen, veel vragen.

Tijdens het slaapje van peuter, maken de oudste twee graag gebruik van de mogelijkheid om een spelletje met mij te spelen. Dat lukt namelijk niet als peuter wakker is.
Dus wordt het zakgeldspel, monopoly junior of mens-erger-je-niet uit de kast gehaald. Ik schreef in mei ook een blog over welke spellen wij spelen met de kinderen.
Grappig genoeg kan een van de twee niet tegen verliezen, en wint de ander bijna altijd. Gek hoe dat werkt. Blijkbaar een lesje in leren verliezen.

Speel jij spelletjes met je kinderen?

p.s. Mocht je graag mijn blogs lezen en me missen deze zomervakantie, lees vooral eens wat terug. Ik heb maanden vol blogs staan in het laatste jaar, over allerlei onderwerpen. Je kunt ook een 'label' kiezen, en alleen blogs over dat onderwerp teruglezen. Have fun!

6 opmerkingen:

 1. Met m'n vriend wel eens, hoewel ik wel hoop dat we dat straks ook iets vaker kunnen gaan doen! Beetje dubbel ook, met z'n tweeën is een spel vaak net wat te weinig aan, omdat het dan maar twee kanten op kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt. Hebben wij met z'n tweeën ook last van. Spelen wel graag poker samen, puerto rico en stenen tijdperk, agricola (duurt wel lang). Die zijn wel leuk met z'n tweeën!

   Verwijderen
 2. wij zijn ook gek op spelletjes! komt er in schoolperiodes niet echt van idd.. behalve dat het een onderdeel is van dochters bedritueel.. spelletje, boekje oid, verschilt. ze is vaak nog veel te wakker dus boekje is dan te saai, dus ingevoerd dat we echt even 1 op 1 aandacht hebben wat er overdag door de opvangkindjes bij in schiet (net wat je zegt, met een peuter erbij spelletje doen lukt niet.. dus doen we savonds.. 19u naar boven en ze slaapt pas 20.30) ene x heel kort spelletje, andere x wat langer en weer andere x voorlezen of ze leest zelf. (zoontje ligt binnen half u :p)

  welke spelletjes we doen ? uno, skipbo, monopoly junior, rummicup, scrabble, triominos, zakgeldspel, met jongste ook nog knibbel knabbel knuisje, huisje boompje beestje, mens erger je niet idd, ganzenbord, ehm dat spel met die stokjes.. ? hebben we in t groot.. heel erg veel spellen!! de volwassen spellen vraag ik meestal voor mn verjaardag of kerst en op de kinderlijstjes staan ook meestal wel spellen (al ben ik nu wel uitbedacht.. jongste wordt zondag 4, maar staat alleen een jongensversie memory op als spel... )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke spellen-tip! Veel opties noem je zo. Dank je! Ik ga eens kijken. Hoe oud zijn je kids?

   Verwijderen
  2. jongste wordt zondag 4 oudste is 6,5. we hebben er nog veel meer haha. ook gewoon kwartet etc. erg leuk. een simpele (ideaal!) van de efteling met simpel 4 dezelfde = kwartet, dus nog niet nadenken dat als je nr 1 hebt, je nr 2/3/4 moet vragen en dus niet nr 1... ;) maar ook een k3 kwartet bijv. wel met echt setjes (een josje, karin, kristel en 1 van ze alle 3 samen :p ) bonte ballonnen was ook altijd een succes, nijntje speelt verstoppertje.. veeeel spelletjes ;) en oudste wil t liefst al volwassen spellen leren... maar heeft er de concentratie niet voor, maar snapt de spellen vaak wel.. ze wil graag kolonisten van catan leren (hebben we ook een kaartspel van trouwens erg leuk!! ) en risk en echt monopolie haha

   oh we hebben ook nog wie is het en waar ben je.. oops beetje te veel geloof ik... meeste gekregen met verjaardagen/sint/kerst.. ;)

   Verwijderen
 3. Wij hebben heel veel spelletjes, maar het komt er wat te weinig van. Nou zijn mijn zoons volwassen. Dus dan doe je wat minder snel ganzenbord ofzo. Hier spelen we het liefst Machiavelli of Kolonisten van Katan.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!