donderdag 7 juli 2016

Jaarbudget bijgewerkt

De afgelopen maanden hadden wij een hoop wijzigingen. Tot nu toe hadden we dit nog niet in ons 'jaarbudget' aangepast. Nu hadden we er eindelijk eens tijd voor, en uiteraard leverde dit een positief plaatje op.

Wat konden we wijzigen?
- hypotheeklasten vanwege rentemiddeling en de laatste aflossing
- telefoonkosten vanwege mijn nieuwe abonnement 12 Euro ipv 27 Euro pm.
- nieuwe woonverzekering 32 Euro ipv 42 Euro pm.
- verhoging kinderbijslag + 6-jarigen toeslag 62 Euro per kwartaal

De afgelopen maanden hebben wij ook ons best gedaan om op onze uitgaven te letten. Dit zorgde ervoor dat wij ook in Q2 minder hebben uitgegeven dan wij begroot hadden. Een mooi resultaat.
Het leuke is dat wij niet het gevoel hebben dat we erg moeten beknibbelen. Af en toe een terrasje pakken met de kinderen doen we nog steeds, of ergens heen gaan. Daar genieten we enorm van samen.
In Q3 gaan wij weer eens met zijn tweeën uit eten, omdat we dan 9 jaar getrouwd zijn. Zo gaat ons kwartaalbudget voor uit eten wel meteen op, maar dat hebben we er graag voor over. Het moet ook leuk blijven!

Omdat wij de komende maanden nog aan het sparen zijn voor een verhoging van 2500 Euro voor onze buffer (die nu minimaal is), hebben wij onze aflosplannen 'on hold' gezet.
Hebben wij onze buffer opgehoogd voor het einde van het jaar, en hebben we nog spaargeld over -daar doen we ons best voor- dan gaat er nog wat naar een aflossing.

Zou jij ervoor kiezen om niet uit eten te gaan op je trouwdag, om zo dit geld te besparen? Waarom wel/ niet?

7 opmerkingen:

 1. Ik zou zelf een ook overweging maken of het geld niet beter voor het aflossen of buffer zou kunnen worden gebruikt, maar zou beslissen wel uit eten gaan. Het is iets om te vieren en dat moet je gewoon doen, ook al heb je doelen en ga je voor die doelen. Dan blijft het leven, besparen, aflossen en de buffer aanvullen volgens mij ook leuk. En af en toe samen iets doen, zonder kinderen, is ook goed voor je relatie en dat is een belangrijke basis is je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Af en toe samen weg zonder de kinderen is een must! Al kan het natuurlijk soms ook 'goedkoop', indien nodig.
   Dat hoeft gelukkig niet.

   Verwijderen
 2. Ik ben het met Koen en met jou eens! Denk eens aan jezelf, aan je relatie en ga lekker samen uit eten. Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee ik zou het er niet voor laten, niet op die dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan al jaren niet meer uiteten vanwege mijn ingewikkelde dieet. Dus voor mij is het iets lastiger om wat over te zeggen. Ik zou denk ik voor een niet te duur retaurant kiezen. Dat zou manlief sowieso willen. Hij heeft vanwege zijn werk weleens etentjes in dure restaurants en hij vindt het veel te weinig wat ie op zijn bord krijgt. Hij eet liever in een iets goedkoper restaurant en dat eten vindt hij ook vaak lekkerder.
  Manlief en ik maken graag mooie wandeltochten samen :-) We zijn nu al bijna 34 jaar samen en genieten nog steeds van onze quality time samen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker gewoon doen! Juist omdat je er zo bewust mee bezig bent, is het ook leuk om het budget dat je ervoor reserveert echt in te zetten (zeker op zo'n mooie dag!).
  Wel leuk om te lezen dat jij ook je budget regelmatig bijstelt. Dat houdt het levend he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij gaan niet speciaal uit eten als we x jaar samen zijn of op onze geregistreerd partnerschapsdag :p hebben er niet zo veel mee eigenlijk (al kan ik me ook wel voorstellen als dat anders is als je echt getrouwd bent.. voor ons was het meer een logische stap.. voor de kids alles geregeld als er iets gebeurd.. heel happy met elkaar, maar hebben niets met trouwen enz ) maar als je het graag wil en financieel kan het.. lekker uit eten gaan toch ?! niets mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!