vrijdag 1 juli 2016

Kinderbijslag en hypotheek aangepast

Het is weer de eerste van de maand! Onze hypotheek wordt afgeschreven, en deze was diverse euro's gedaald vanwege onze laatste aflossing, eind mei. Eindelijk was het verwerkt.
Ik dacht dat dit een tijdelijk bedrag zou zijn, maar het bleek dat vorige maand het 'tussenbedrag' berekend was. Maar toen waren er zoveel wijzigingen in een maand dat het niet echt opviel.. Dus zolang we niet meer aflossen blijft dit ons vaste maandelijkse hypotheekbedrag. (Al is dat natuurlijk niet de bedoeling)

Ik ben benieuwd op welke datum we een aflossing zouden moeten doen, om niet in twee maanden te zitten qua aflossing. Weet iemand van jullie dat? Is dat dan ook de 1e van de maand toevallig?

Ook prettig was dat deze maand de kinderbijslag weer netjes op tijd was bijgeschreven. Flink hoger dan de vorige keer. Omdat onze dochter in het afgelopen kwartaal als 6-jarige werd meegeteld.
Ten opzichte van een half jaar geleden scheelt het toch 60 Euro, inclusief de laatste verhoging. Scheelt toch weer, en je hoeft er niets extra's voor te doen.

Hoog tijd om onze Excel bij te werken.

Had jij ook weer een leuk nieuw cijfertje op deze 1e van de maand?7 opmerkingen:

 1. Wij doen de extra aflossingen altijd via internetbankieren en dan wordt het bedrag gelijk met het reguliere bedrag afgeschreven. Dan is het altijd gelijk in 1 maand

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oké dat klinkt handig. Doe je dat zelf of is dat de enige optie vanuit de bank?
   Wij maken gewoon een soort overschrijving aan als we aflossen, maar dat gaat dus gewoon op die datum dat je 'm doet. (Meestal rond salaris natuurlijk)
   Misschien moeten de aflossing de volgende keer plannen op de 1e van de maand, als test.

   Verwijderen
 2. Bij ons gaat de extra aflossing via een programma van de bank en dat doen we vlak voordat het salaris wordt gestort. Dan wordt het nieuwe en lagere hypotheekbedrag sneller verrekend. Het geld van die extra stoering halen we van de spaarrekening en als het salaris er weer bij is dan storten we dat bedrag weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het idd de eerste is. Je aflossing telt voor het aantal dagen waarop het bedrag dan minder is, dus als dat niet op de eerste is, dan kun je altijd pas de 'tweede eerste' na je storting zien wat het effect is. En bedankt voor de reminder, ik pas mijn overzicht ook weer even aan! Met annuïteiten dan, hier geen aflossing meer. Ja, straks de algehele aflossing :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij maken het zelf over, een standaard overboeking elke maand. Zo hoeven wij er niet aan te denken. maar het kan inderdaad ook via internetbankieren van De Bank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bank, is dat de ABN?
   Ik heb al tijden geen reclame meer gezien..dus weet het niet 😁

   Verwijderen
 5. Wij moeten het geloof ik 10 dagen voor het einde van de maand overschrijven. Maar vanaf de dag dat we overschrijven krijgen we rente over dat bedrag zo hoog als de hypotheekrente. Dus stel dat je 100 euro af zou lossen en het wordt pas meer dan een maand later verwerkt dan zie je een aflossing van 100 euro + de ontvangen rente over de tussentijd. Ronde bedragen aflossen lukt dus ook nooit :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!