maandag 4 juli 2016

Traphekjes-drama

Voor de Ikea moet dit wel een forse tegenvaller zijn. Teveel klachten over hun Patrull traphekjes hebben ertoe geleid dat ze alles terugnemen. Bedenk dan dat deze traphekjes al sinds 1996 in de handel zijn, en ze altijd goed uit de testen kwamen... Dat zijn heel veel hekjes retour!

Persoonlijk kwam het mij wel goed uit. Ik heb zo'n drie jaar geleden vier hekjes gekocht. Toen we eenmaal in het nieuwe huis woonden bleek het toen niet meer nodig om ze te installeren, de kinderen kwamen niet bij de trap in de buurt. Bovendien konden ze veilig op en af klimmen.
Toen de jongste werd geboren hebben we na een jaar de eerste twee hekjes geïnstalleerd. Die andere twee zaten dus nog in het plastic (oeps), want op zolder komt hij bijna nooit.
Inmiddels is de jongste zo groot dat het hekje van beneden naar boven niet meer nodig is. Die kon dus weg. Het ruimt ook lekker op zo!

Afgelopen week brachten we dus drie traphekjes terug naar Ikea. Het hekje van de 1e verdieping naar beneden laten we toch nog hangen. Bij ons werkt hij wel goed, mits je hem zelf dichtdoet (en niet de kinderen laat doen). En om voor die korte periode dat we het nog gebruiken een nieuwe aan te schaffen en op te hangen lijkt ons niet zo zinnig. Overbodige klusjes proberen we toch wel te vermijden!

Wij zijn blij dat we toch een paar jaar van de hekjes gebruik hebben kunnen maken zonder ongelukken, en dat we nu ons geld weer terugkregen komt goed uit.

Hebben jullie hekjes van de Ikea? Ga je ze terugbrengen?

4 opmerkingen:

 1. Haha, ja, dat is dan wel een meevaller! Hier nog geen traphekjes, dus ook geen geld terug. Maar: ook niets kwijt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel heerlijk voor je dat je zo onder deze regeling valt. En tof van Ikea dat ze de regeling zo ruim neerzetten. Dat hoor je ook anders.
  Ikea is niet altijd goed in het nieuws (CAO enzo), maar dit vind ik een positief punt. Was het leven nu maar simpel, dan kon ik Ikea gewoon goed (Patrull retourbeleid) of slecht (CAO beleid) vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind dat ze het heel positief doen qua retourbeleid nu. Dat is toch weer een pluim.
   Ik denk dat het ook lastig is om alles goed te doen als bedrijf, maar het is duidelijk dat ze dus nog wat te verbeteren hebben ;)

   Verwijderen
 3. Wij hebben 1 hekje in de deurpost van de kamer van onze dochter. Daar valt weinig aan mis te gaan. Wij houden het dus nog maar even....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!