dinsdag 5 juli 2016

Extra inkomsten naar spaarrekening

De afgelopen maand juni heb ik goed gedraaid mbt de extra inkomsten. Ik heb totaal wel 83,60 Euro verdiend met marktplaats verkopen en de uitbetaling van panelwizard (14,10 Euro). De beste score van dit jaar! Zoals je begrijpt ben ik zeer tevreden.
Hierdoor staat er alweer 90 Euro gereserveerd op de spaarrekening die 'hypotheek aflossen' heet. Die 90 Euro is natuurlijk fors aan het rentetrekken (ahum), dus vandaar dat het op een aparte rekening staat. Onee, eigenlijk is dat vooral om het bedrag inzichtelijk te maken, en echt te reserveren voor dat doel. Uiteraard zou het geld wat op onze gewone rekening terecht komt, en overblijft uiteindelijk ook voor de buffer of de aflossing gebruikt worden. Maar zo werkt het motiverender voor mij.

Ik houd de extra verdiensten ook bij in het tabblad met dezelfde noemer. Dat is leuk voor de geïnteresseerden onder jullie. Maar stiekem is het ook erg leuk voor mezelf. Zo zie ik precies welke dingen ik verkocht heb, welke uitbetalingen ik heb gehad etc. En zo heb ik ook kunnen narekenen dat ik in 2016 alleen al voor 152 Euro aan extra inkomsten heb gehad. Dat is toch een mooi aandeel in de aflossingen, al zeg ik het zelf.
Bovendien kan ik zo ook mooi zien hoeveel overbodige spullen ik ben kwijtgeraakt. Naast alle items die ik nog heb weggegeven loopt dat ook behoorlijk op. Hoewel ik nog niet over de lege ruimte in huis struikel, ben ik er wel blij mee.

Qua Euroclix loopt het redelijk. Ik heb nu ongeveer 1150 clix. Bij 2000 clix kies ik waarschijnlijk voor een uitbetaling van 25 Euro. Dit komt dan ook op die spaarrekening te staan. Daar heb ik nu al zin in, maar nog even wachten. Voorlopig ben ik er nog niet..

Hoe ging deze maand bij jou? Veel verkocht of juist weinig? Houd jij het bij?

3 opmerkingen:

 1. Deze maand veel uitgegeven, omdat mijn tickets voor de vakantie betaald moesten worden en ik mijn afrekening kreeg voor mijn trip naar New York. Aan de andere kant ook al veel verkocht. Alles wat ik nu 'rondom huis' verkoop zet ik apart. Dat noteer ik ook in een Excel-sheet en is bedoeld als potje voor het volgende huis. Daarmee heb ik tot nu toe al €370 verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Netjes! Ik vind het ook leuk om bij te houden, omdat je ziet dat veel kleine beetjes toch een groot beetje maken!

   Verwijderen
 2. Leuk dat je zoveel verkocht hebt, dat werkt altijd motiverend. Ik heb het de extra verdiensten een aantal maanden bijgehouden,maar toen de mp verkopen op een laag pitje stonden niet meer. Na de zomer wil ik het weer oppakken. want inderdaad veel kleintjes maken samen een leuk bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!