maandag 11 juli 2016

Grooooot inkopen

Laatst zag ik een gigapack vaatwastabletten in de aanbieding, dus die kocht ik. Duh!
Het was een pak van 105 stuks voor 8,99 Euro volgens mij.

Toen ik het pak in de kast ging zetten kwam ik erachter dat we nog twee volle, dichte XXL pakken tabletten van de Lidl hadden staan (oeps). Toen die in de aanbieding waren, kreeg je per pak 8 tabletten gratis. Dus dat is toch mooi weer een week extra afwassen per pak. Mijn man weet dat ik van zulke aanbiedingen houd, dus kocht braaf twee pakken (hij is een toppertje!).

Natuurlijk was ik ook pas gestart met het door midden snijden van mijn vaatwastabletten (zie hier). Dus nu blijk ik een voorraad te hebben van 185 tabletten, en die kunnen nog door de helft! Dus 370 dagen vaatwasplezier.

Duidelijk iets te enthousiast geweest met de grote aanbiedingen. Beetje beter opletten in het vervolg. Voorlopig sowieso geen vaatwastabletten meer kopen..

Heb jij zoiets wel eens?

15 opmerkingen:

  1. je kunt in ieder geval een jaar vooruit.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de aanbieding maar aantrekkelijk genoeg is, koop ik rustig voor een aantal maanden in. Zo komen de xxl pindakaaspotten twee keer per jaar in de aanbieding en dan koop ik daar extra van. Van die pindakaas maak ik pindasaus en het gaat door gerechten. Voor op brood/crackers heb ik liever andere soorten.
    Ik lees altijd de folders door voor aanbiedingen, kijk wat ik nog heb en maak aan de hand daarvan een lijstje. Het gaat soms op deze manier ook mis. Eten ze iets een tijdje, wordt het daarna niet meer gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, ja dat gebeurt mij ook regelmatig. Ach ja, beter zo, dan te weinig en dan duur moeten kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Snijd jij ze ook echt? Ik breek ze altijd, dat gaat prima, hoewel de verhoudingen dan soms idd een beetje uit zicht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snijd ze idd. Dat werkt beter dan breken vind ik. Al krijg je er ook wel kruimels bij.

      Verwijderen
  5. O ja, ik heb een bizar grote voorraad wasmiddelen ;) Dus ik ken het helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanmiddag nog. Kocht een pak melk omdat ik er zeker van was dat het op was. Bleek er nog zo'n zelfde pak melk van 1,5 liter te liggen. Oeps..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha hier gaat er 5/6 liter per week door ;) zo heeft ieder zn eigen voorraadhoeveelheden.. ;)

      Verwijderen
    2. @marieke idd oeps! Dat heb ik ook wel eens met yoghurt. Gelukkig is dat langer houdbaar

      Verwijderen
    3. Ik eet geen yoghurt meer, maar ik weet nog wel dat als yoghurt na de vershouddatum vaak lekkerder smaakte.
      Vroeger maakte ik zelf yoghurt met een yoghurtmaker. Die was echt superlekker en lactosevrij.

      Verwijderen
  7. haha ja hoor! en soms andersom ook.. nu een huishoudelijke hulp.. ik hou van voorraad (minimaal 1 fles bijv) dus zodra ik de voorraadfles aanbreek, zet ik het op mn lijstje (of hou aanbiedingen in de gaten) maar de hulp niet.. dus nu is mn wc reiniger op... nu pas zegt ze het en zijn de boodschappen al gedaan ;) tja.. jammer.. maar ook wel eens te veel staan. maar ben er juist blij mee. heb bijv net cremespoeling ingeslagen.. dochter en ik gebruiken t, dus komt toch wel op ;) en was echt goedkoop.. andrelon voor 1 euro per fles... tijdje kruidvat geprobeerd, maar kwam niet meer door mn haar heen met alle klitten, 1x deze (omdat er nog een fles stond zag ik haha) en veeeel fijner.. toen in de aanbieding gelijk 3 flessen mee.. kunnen weer ff vooruit.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja andere mensen, andere gewoonten! Nou dan ff zonder wc reiniger. Ik houd er ook niet van als ik voor 1 ding naar de winkel moet.

      Verwijderen

Leuk dat je reageert!