donderdag 14 januari 2016

Gratis huisraad

Een tijdje geleden blogde ik over ons voornomen om dit jaar zuinig te leven, extra inkomsten te vergaren via online verkopen en hiermee een stukje aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Kort nadat we dit plan gelanceerd hadden begaf onze waterkoker het, en kort daarvoor ons koffiezetapparaat. Ik balen! Want dat zijn nu juist de dingen die  hopelijk niet gebeuren als je extra wilt sparen voor een doel. 

Grappig genoeg kon ik na het verschijnen van die blog wel 3 koffiezetapparaten krijgen, en 1 waterkoker! Dankzij meelezers via fb vooral. Grappig toch? 

Ik herken het wel. Ik probeer zoveel mogelijk van onze overbodige huisraad weg te geven, via weggeefgroepen. Maar soms ben ik me niet bewust van iets dat nog in mijn huis staat. Als ik dan een oproepje van iemand zie: ik ben op zoek naar dit of dit. Dan pas bedenk ik me, oh ik heb zoiets nog staan (en doe er niks mee). Tuurlijk kan ik dat weggeven. Als ik de oproep niet had gezien zou het waarschijnlijk nog lange tijd in mijn kast zijn blijven staan. Totdat die kast toe was aan een beurt, uiteraard.

Dus, heb je iets nodig? Vraag eens in je vriendenkring. Mensen hebben soms meer staan dan je zou denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!