zaterdag 2 januari 2016

Ambitieuze plannen

We hebben besloten om nog geen grotere auto aan te schaffen. Ook gaan we nog een jaartje wachten met sparen voor een andere keuken.

Wat zijn we dan van plan? 
Dit jaar brengen we onze buffer weer op pijl, en proberen we minimaal 3000€ af te lossen. 
Dit is ambitieus omdat ons inkomen dit jaar niet veel hoger is dan vorig jaar, en het leven wel duurder wordt. 
Kinderen die naar school gaan kosten geld, ze groeien ook hard en ze eten veel. 
Door de verbouwing afgelopen jaar is er een gat in onze buffer geslagen die we weer aan willen vullen. 

We kiezen er bewust voor om andere plannen uit te stellen en even de focus te hebben op aflossen. We willen graag van onze aflossingsvrije hypotheek af, voordat hij afloopt. We willen niet afhankelijk zijn van onze bank. Hoe eerder we hiermee beginnen hoe beter. Ook gaan we dit zien als een schuld, en een schuld moet je aflossen. Dus schop onder je kont, en aan de slag. 
Dit jaar laten we hier niet extreem veel voor. We gaan gewoon op vakantie, maar hebben een strak budget. We proberen te bezuinigen op klussen/meubels/uit eten. Terwijl dit blog nog op 'concept' stond ging onze waterkoker kapot. Balen! Want nu moet ik toch het potje 'meubels' aanspreken. En ons koffiezetapparaat voor filterkoffie is ook kapot.. Soms maak je plannen maar komt er niets van terecht. 

We proberen weer wat minder te snacken, meer water te drinken, en zo toch ook wekelijks wat te besparen op boodschappen. 
Ik probeer mijn verkopen op marktplaats weer een boost te geven. 
Misschien levert dit alles bij elkaar op jaarbasis 1000€ op, en dat vinden we de moeite waard. 

Wat zou jij wel willen laten, om extra te kunnen sparen of aflossen?  

4 opmerkingen:

 1. Met een waterkoker kun je als het goed is ook koffie zetten. Heb je alleen zo'n filterdingetje nodig waar je het doorheen giet, maar daar zou jullie oude apparaat misschien nog goed voor kunnen zijn?

  Ik bespaar het liefst op dingen die ik niet merk, dus energie, water, inderdaad ook boodschappen (dan liever zelf maken en gezond, dat is bij mij veel goedkoper en dan snijdt het mes aan twee kanten). Daarnaast ga ik dit jaar wel wat opletten qua vakanties e.d., maar ik zou ze er niet helemaal voor opgeven als het niet echt noodzakelijk was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij willen ook graag op vakantie dit jaar, maar wel met een beperkt budget, en buiten het hoogseizoen (is het plan). Als het zou moeten, zou vakantie natuurlijk een van de eerste dingen zijn die af kan vallen.
   Ik bespaar ook graag op dingen die ik niet merk, maar daar was niet genoeg ruimte meer te behalen (helaas).

   Bedankt voor je tip. Voor tijdelijk zou dat zeker wel werken.

   Verwijderen
 2. Ik zou wel iets minder aan onzin dingen uit willen geven. Ik spaar ook behoorlijk elke maand, ook omdat ik bepaalde wensen heb, maar ik laat er bepaalde dingen niet voor. Ik zou nog meer kunnen sparen, maar daar is de noodzaak niet voor, zou ik dat wel gaan doen dan heb ik niet echt een leven meer volgens mij. Dan kom ik alleen maar bij de lidl en voor de rest nergens meer. Niet dat ik elke maand moet winkelen ofzo, of dingen moet kopen, maar toch....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Het moet ook niet te gek worden toch?
   Al val ik soms wel voor een nieuw ... (Vul maar in) dingetje voor in huis, wat echt niet nodig is. Maar wel leuk. Balans is mooi denk ik.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!