woensdag 27 januari 2016

Eh hardlopen? Nee, boeken!

Mijn wilde plannen om per januari echt weer te gaan hardlopen zijn 'to much' geweest. Ik heb ze bij lange na niet kunnen halen, want ik heb nog NUL keer hardgelopen sinds het begin van 2016. Een combinatie van smoesjes en echte redenen zijn de oorzaak geweest.
Eerst was ik te moe, toen had ik geen lampje om in het donker te lopen etc. Toen werd ik flink ziek, en daar ben ik wel 2,5 week van uit de roulatie geweest. Eindelijk een echt excuus... Inmiddels ben ik nog niet helemaal fit, maar ik wil binnenkort toch wel weer eens wat proberen te lopen.
Een lampje heb ik inmiddels aangeschaft, dus dat excuus bestaat niet meer.

Doordat ik ziek was, en dus verplicht meer thuis en op de bank heb ik wel aan een ander doel van mezelf gewerkt: meer lezen. Ik vind lezen erg leuk, maar heb er vaak geen tijd voor/neem er geen tijd voor. Deze maand heb ik een prachtige roman kunnen lezen, en daarnaast nog de driedelige serie van 'Daan en Sietze' door Piet Prins (je weet wel, van Snuf de hond). Nostalgie!
Bovendien wilde ik weten hoe spannend die boeken nou echt zijn, en vanaf welke leeftijd mijn kinderen ze kunnen lezen. Ik vermoed 10+ want het gaat toch wel over oorlog en spannende zaken. Maarja, misschien heb ik er geen verstand van. Ik las vroeger veel van Snuf de hond, maar kan me niet herinneren op welke leeftijd dat was.

Iemand verstand ervan? Welke leeftijden kunnen je kinderen oorlogsboeken lezen?

4 opmerkingen:

 1. Qua lezen dan wel goed bezig hoor! En het hardlopen komt wel weer. Ik meen me te herinneren dat jongens uit mijn klas vanaf ongeveer groep zes dat soort boeken lazen. Toen kwam ook echt die fascinatie met oorlogsdingen enzo. Dan zit je inderdaad rond de 10 denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kind geeft vaak zelf wel aan aan welke boeken hij/zij toe is. Ik houd op de achtergrond een oogje in het zeil om te bepalen of het niet te spannend is voor het betreffende kind. Zo gaat het bij ons ook met tv-programma's en computerspelletjes.

  Wat gewelddadigheid betreft ben ik trouwens streng. Maar mijn kinderen weten zelf zo veel anders te vinden wat wel leuk, gezellig en leerzaam is, dat ze niet vinden dat ze iets missen. Gelukkig.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!