vrijdag 22 januari 2016

Extra verdiensten

Zoals ik al eerder noemde ben ik bezig om wat extra geld bij elkaar te sprokkelen om te sparen voor een hypotheekaflossing. Natuurlijk gaat dit niet onwijs hard, maar al met al valt het me nog niet tegen. Ik heb ook een tabblad gemaakt dat heet: extra verdiensten. Daar houd ik mijn bedragen die echt binnen zijn bij. Ik stort het meteen naar een aparte spaarrekening, om het echt apart te houden van de rest. Dat motiveert mij toch meer, dan wanneer ik het in Excel bijhoudt.

Ik heb op marktplaats vier keer wat verkocht, hiermee verdiende ik tot nu toe 46 Euro.
De panelwizard aanmeldingen zijn ook wat omhoog gegaan, nadat wat lezers zich aanmeldden. Leuk! Ik heb nog geen uitbetaling gehad, dus ik zet het nog niet in het tabblad, maar tot nu toe heb ik met panelwizard 6,70 Euro verdient. Drie mensen hebben zich aangemeld via mij sinds de vorige uitbetaling.
De grootste klapper komt van mijn man, hij had nog een half jaar aan achterstallige declaraties liggen. (drukke baan, dus nooit tijd om te declareren..je kent het wel) Meer dan 600 Euro valt hiervan te verwachten.
Feitelijk is dat natuurlijk ook ons geld, maar we hadden het niet meegenomen voor het komende jaar in de budgetten. Ik wist ook niet precies hoeveel het was eigenlijk. Komend jaar het niet meer zo ver laten oplopen, lijkt me. Tenslotte krijgen we er ook geen rente over.

Alles bij elkaar een mooi begin van de nieuwe aflossing. Ik hoop dat het twee kanten op werkt. Zo doelbewust extra geld bij elkaar krijgen voor een aflossing door dingen te verkopen en aan de andere kant door nog wat zuiniger te leven. Binnenkort nog maar eens wat babykleding te koop aanbieden. Het ligt in de weg, en mijn jongste is al uit die maat.

Hoe gaat het met jouw doelen van dit jaar? Ben je al een beetje goed op weg?

3 opmerkingen:

 1. Het helpt inderdaad om het apart te zetten en bij de houden. Dat geeft focus.
  De eerste extra aflossing van dit jaar staat klaar. Daarmee is de eerste stap van dat doel gezet. Voor andere doelen aan het oriënteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het helpt inderdaad om het apart te zetten en bij de houden. Dat geeft focus.
  De eerste extra aflossing van dit jaar staat klaar. Daarmee is de eerste stap van dat doel gezet. Voor andere doelen aan het oriënteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg!! Ik ben ook best goed bezig met mijn doelen. Als ik het op het hele jaar bekijk, dan heb ik écht nog een hele weg te gaan, maar als ik kijk naar wat ik in het hele jaar bij elkaar had willen sparen en welk deel ik daarvan nu al gerealiseerd heb, dan loop ik ongeveer een maand voor op schema. Moet ik wel zeggen dat ik naast wat tegenvallers ook een mooie grote uitbetaling kreeg. Het is dus niet per se een garantie voor de rest van de maanden. Vandaar ook dat ik me zo goed mogelijk inzet om zo snel mogelijk mijn doelen te bereiken, zodat er ook qua tijd rek is voor de mindere maanden (die overigens bij mij ook vaak aan het begin van het jaar vallen).

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!