dinsdag 26 januari 2016

Dalende olieprijzen

Toen ik een paar maanden geleden een heel oud bonnetje tegenkwam in de auto (verstopt onder een mat) was ik verbaasd over de benzineprijzen van toen. In 2007 betaalden we nog geen 1,25 Euro voor een liter. Met een beetje weemoed dachten we terug aan die tijd. We betaalden toen we de bon vonden, ongeveer 1,62 Euro aan de pomp. Wat een verschil!

Inmiddels zijn de prijzen weer gezakt. De landelijke adviesprijs is momenteel nog maar 1,52 Euro. Wat kan er veel veranderen in een paar maanden he?
De olieprijzen lijken nog steeds verder omlaag te gaan, en op basis hiervan is de verwachting dat de benzineprijs nog wel kan zakken naar 1,43 Euro en misschien zelfs naar 1,32 Euro. Wow, dan komen we weer in de buurt van de prijzen van toen.

Een dalende olieprijs zou ook van invloed moeten zijn op onze energieprijzen, dus ik zou zelf op dit moment geen aanbod accepteren om de energieprijs '3 jaar gegarandeerd' vast te zetten. Ik zou nog even wachten!

Heb jij nog herinneringen aan goedkope benzineprijzen? Ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Ja, zeker! Zowel van benzine als van diesel. Hopelijk gaat het weer die kant op, want het loopt echt al tijden de spuigaten uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel mensen vergeten het tijdelijke gedrag hiervan hee. Olie blijft een schaarste product waardoor de prijs makkelijk in een jaar weer opgedreven kan worden. Ook bij een relatief rustig Midden-Oosten!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!