Een van de redenen is dat het altijd zo'n relatief makkelijk klusje LIJKT, maar het altijd tegenvalt. Vervolgens ben je er de halve dag mee bezig.
Welk stappenplan volg ik:
1. Diepvries zoveel mogelijk leegeten.
2. Spullen in koeltassen of buurvrouw lief aankijken of zij plek heeft in haar vriezer.
3. Vriezer uitzetten en deur open.
4. Na een half uurtje kun je al de deur en randen schoonmaken.
5. Vervolgens kook ik water en zet diverse bakken kokend water in de diepvries om de dikke stukken sneller te laten smelten. (Dit zijn er bij mijn oude vriezer altijd veel)
6. Na een half uur kokend water verversen.
7. Geduld en nog meer geduld. Stap 5&6 moeten vaak herhaald worden.
8. Lades schoonmaken met een sopje
9. Laatste stukjes ijs wegbikken met een spatel.
10. Binnenkant schoonmaken en vriezer weer aanzetten op snelvriesfunctie.
Poeh! Serieus kostte het me laatst de halve dag. Ik ben tussen door maar een uurtje weggegaan.
En na die tijd moet je altijd dweilen, want er komt behoorlijk wat smeltwater op de grond terecht. Ondanks dat ik een flinke stapel handdoeken klaarleg.
Misschien als ik het vaker doe, dat het minder lang duurt? Dan is de ijslaag minder dik vermoedelijk.. Ik doe het nu 2x per jaar.
Hoe vaak ontdooi jij je vriezer en wat is jouw truc?