woensdag 29 juni 2016

Hoelahoepen

Het viel vies tegen, hoepelen. Vroeger, was ik echt enorm goed. Dat herinnerde ik me wel. Maar nu...auch.

Dat het een fitness hoepel heet begreep ik wel na mijn eerste dagje. Ik heb 3x 5 minuten geprobeerd te hoepelen. Ik heb het geheim ontdekt: je wordt slank van het steeds bukken om dat ding op te rapen.
Mijn kinderen hebben smakelijk om mij gelachen, steeds als het ding op de grond viel.
In de avond speurde ik YouTube af naar tips voor beginners. Want dat bleek ik toch echt te zijn. Een dame gaf voor mij de gouden tip: beweeg alleen op dat gebied waar je wilt dat de hoepel blijft draaien. En span altijd je buikspieren aan!

Op dag 2 ging het hierdoor al wat beter. De hoepel bleef toch wel wat langer draaien als ik de tips opvolgde.
Hoewel ik vaak lees dat je er blauwe plekken van krijgt, heb ik dat niet. Al merkte ik wel wat 'spierpijn' op vreemde plekken.

Dag 3 ging aanzienlijk beter. De zwaartekracht lijkt minder hard aan de hoepel te trekken. Hij knalt ook wat minder hard op de grond (fijn).

Ik heb een harde plastic hoepel gekocht, omdat ik dacht dat dit fijn zou zijn. Hmmm... Hij knalt met een enorm kabaal op de grond, dus dat is al een minpunt. Tevens zijn de golfjes aan de binnenkant dus wel echt hard voor je buik(spieren). Het schijnt dat dit bevordelijk is voor je taille, maar het voelt gewoon wat pijnlijk. Had ik maar die 'soft-hoepel' gekocht, denk ik nu. Mocht ik ooit pro gaan, dan zal ik een andere aanschaffen.

Als jij een hoepel hebt, welke heb je dan? hard of zacht.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb vroeger geprobeerd te hoepelen, maar ik vind het te te pijnlijk. Buikdansen is veel leuker en ook dan oefen je je buikspieren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er geen, geloof ook niet dat ik hier zo snel aan zou beginnen. Alleen al omdat het me een onding lijkt om op te bergen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!