vrijdag 17 juni 2016

Besparen door minder te gebruiken

Als je erg met bezuinigen bezig bent heb je misschien wel eens van de vrekkenkrant gehoord. Of de vrekkenpagina op Facebook. Ik had er tot voor kort nog nooit iets van gelezen, maar onlangs ging ik deze vrek op twitter volgen. Zijn tweets zijn niet altijd geweldig, maar soms staat er wel een leuke blog tussen.
Deze wil ik jullie toch niet onthouden. De blog over het halveringsprincipe.

Het komt erop neer dat je minder van een product hoeft te gebruiken dan op de gebruiksaanwijzing staat. Probeer het eens te halveren. Werkt het dan nog steeds goed genoeg? Helft van je uitgaven bespaard! Shampoo, wasmiddel, tandpasta en zeep zijn perfecte dingen om het mee te proberen. Je zou het zelfs nog eens kunnen halveren om te kijken wat er gebeurd.

En misschien werkt het voor jou ook wel met broodbeleg. 2 of 3 plakjes kaas op een boterham? Minder boter of smeersels, zodat je langer met een pot doet.
Minder vlees dan in een recept staat en minder pasta/rijst kan best. (Zelf kies ik wel altijd voor meer groenten dan in het recept, want dat is gezond en vullend.)

Heel logisch eigenlijk, geld besparen door minder van een product te gebruiken. Zo logisch, dat we het zelf wel eens over het hoofd zien.

Heb jij dit wel eens geprobeerd? Hoe beviel het?

4 opmerkingen:

 1. Dan zou ik je het boek De Vrekkenkrant compleet zeker aanraden. Misschien via het blauwe mannetje of anders de bieb. Zo breek ik al jaren het vaatwastablet doormidden. Wast net zo schoon.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig. Misschien een leuke tip voor mijn verjaardag :)

   Verwijderen
 2. Wij besmeren maar de helft van de boterham. Hij gaat toch dubbel. Scheelt ook flink calorieen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip. Dat doen wij ook. Nooit over nagedacht om dat ook te benoemen in mijn blog

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!