zaterdag 25 juni 2016

Besparingen doorvoeren

In essentie houd ik erg van besparen, maar mijn man minder. Zo kan het zijn dat ik dus leuke besparingen bedenk, die hij niet echt nodig vindt. Hij houdt ervan om lekker veel shampoo en douchegel te gebruiken. Voor zichzelf en de kinderen. Dus ik zeg wel eens dingen in de trant van: een theelepel shampoo is genoeg op het hoofd van peuter hoor. Maar dat doet hij dan een keer, en nooit weer.

Laatst ging ik het experiment aan om de vaatwasblokjes te halveren. (Nav het blog over besparen door te minderen) Dus ik sneed er een stapel door midden en legde ze in het juiste doosje. Na een week zei mijn man dat hij die blokjes zo gek in het zakje vond zitten. Allemaal kapot. Ik legde uit dat dat mijn project was om te besparen op de blokjes, en dat het toch supergoed ging. De vaat was elke dag schoon.
Klopt zei hij, ik doe er steeds twee stukken in omdat ze kapot zijn. Ehhh? Oeps, ik was het vergeten te zeggen. Zo schiet het nog niet op.
Terwijl man meestal de vaatwasser 's avonds aan zet. Dom natuurlijk, om deze besparingstip niet door te geven. Dus nu weet hij het, en doet hij het ook. Na twee dagen is het resultaat nog steeds goed.

Communiceren over je besparingsideeën is dus wel handig, in elk geval voor je partner. Mogelijk ook voor je kinderen (lampen uit, kraan niet laten lopen, kleine knop voor de wc gebruiken etc.).

Gaat het bij jou en je partner altijd goed op dit gebied?

2 opmerkingen:

  1. Nee, maar ik ga er ook niet bovenop zitten. Ik vertel waar ik mee bezig ben en hij staat er helemaal achter. Hij is verder ook geen big spender.
    Het moet ook gezellig blijven en het gaat prima zo :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, mooi, dat van die kapotte blokjes. Dat is bij mij thuis precies hetzelfde gebeurd. Mijn partner vindt het prima, al die besparingsideeën, zolang ik er maar niemand mee lastig val. Mijn kinderen hoor ik af en toe tegen elkaar roepen dat de kraan dicht moet. Blijkbaar helpt het wel, als je het vaak zegt.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!