woensdag 15 juni 2016

Kleine blessure

Het ging lekker met hardlopen. Opeens vorige week kreeg ik een kleine blessure in mijn knie, tijdens het lopen. Dus ik ben naar huis gewandeld in plaats van gerend. Eenmaal thuis had ik er geen last meer van, en ook de volgende dag ging prima. Pfiew, daar zijn we weer doorheen gekomen.

Maar die avond erna rende ik de trap op (eh waarom eigenlijk?) en de pijn kwam terug. Sindsdien is mijn knie nog af en toe pijnlijk. Vooral met traplopen. Ik hoopte vandaag weer te kunnen gaan, maar het is nog niet helemaal oké nog. Ik heb nu al een week niet kunnen hardlopen, helaas.

Even afwachten nog tot het over is, en dan binnenkort weer aan de slag met een paar lesjes terug. Weer op peil komen.

Hoe ga jij om met blessures? Meteen naar de fysio of heb je een andere aanpak?

3 opmerkingen:

 1. voorzichtig, voor je het weet heb je er lang last van kan ik uit ervaring zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou zeggen blijf bewegen, tenzij het zoveel pijn doet dat dat niet kan, dan zou ik naar de huisarts gaan. Ga niet te snel naar de fysio, dat kost in de meeste gevallen geld.

  Als het wel gaat, dan zou ik van het hardlooprondje een wandelrondje maken. Zo blijf je de routine houden en blijf je in vorm. Je kan je tempo dan in de loop van een aantal dagen misschien voorzichtig opvoeren. Op het moment dat je geen pijnstillers slikt, kan je zelf voelen hoe ver je kunt gaan. En ik zou plotselinge bewegingen proberen te voorkomen.

  Ik ben geen arts of fysiotherapeut, ik kan alleen uit eigen hardloopervaring spreken.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!