donderdag 8 december 2016

De eet-uitdaging

Ik houd van koken, en kan ook best lekker koken. Mijn kinderen denken daar helaas regelmatig anders over. Tenzij 'patat, pannenkoeken of pizza'.

Toen ik ging werken moest er op twee dagen in de week wat makkelijks/snel op tafel verschijnen. Omdat zowel ik als man als kinderen pas rond 18/18.15u thuis zijn. En voordat je dan aan tafel zit... (en als er iemand 's avonds nog weer weg moet, dan..) Dus ik maakte een grote pan saus, en at het de ene dag met pasta en de andere dag met een wrap bijvoorbeeld. Of de ene dag een curry en de ander dag een currysoep. Een keer koken, twee keer eten is toch ideaal.

De kleinere mensen in ons huis begonnen hier wat over te klagen. Alweer soep... alweer wraps... alweer pasta? Dus wat deed ik? Ik paste me aan. Het argument in mijn oren klonk nogal logisch. Je wilt toch dat de kinderen goed eten, hoeveel tijd extra kost het nou helemaal, het is toch veel fijner om meer variatie te hebben, op zondag heb je toch wel tijd etc.

Op zondag stond ik dus twee maaltijden te koken, en op donderdag weer hetzelfde verhaal. Na een paar weken ben ik er weer een beetje klaar mee. Het kost MIJ wel heel wat extra tijd, gedoe en planning op deze manier. De kinderen eten er niet beter door, merk ik. (Ze eten gewoon wanneer zij dat willen, en anders niet.) Dus ik ga er weer mee stoppen om te doen wat zij willen qua eten.

Het mag ook best even makkelijk voor mij zijn.

Hoe doen jullie het met eten op zulke drukke dagen? Altijd benieuwd naar tips!


3 opmerkingen:

 1. Wij zijn eigenlijk nooit zo laat terug van werk en zeker niet alletwee. Op de dagen dat we allebei werken eten we 1x bij schoonouders, 1x iets snels als pasta of rijst met saus en de andere keer is vriendin vroeg klaar en eten we normaal.
  We koken eigenlijk nooit vooruit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dubbele hoeveelheden koken van dingen die makkelijk in te vriezen zijn. SPagettisaus, Curry voor rijst, chiliconcarne, andere sauzen.... Dan hoef je alleen rijst of pasta te koken en iets van sla erbij (doen wij tenminste altijd).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is mijn ervaring ook, dat ze ook mekkeren als je wel afwisselt. :-) Nare mama's zijn we dat we niet elke dag pannenkoeken of patat willen bakken. Het is een kwestie van wennen, heb ik gemerkt. Wij eten ook valk twee dagen hetzelfde. Of ik vries het eten van maandag in en warm het donderdag op.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!