donderdag 1 december 2016

Oversluiten levert weinig op

Vorig jaar rond deze tijd deden we een 'rondje' verzekeringen, abonnementen. Dit leverde ons in een avondje 57 Euro per maand op! Bijna 700 Euro in een jaar dus. WOW!

Helaas lijken zulke klappers er dit jaar niet in te zitten. Ik heb al even vluchtig gekeken naar verzekeringen, maar ik heb weinig goedkopers gevonden. Slechts 1 verzekeraar is 3 Euro per maand goedkoper dan m'n huidige verzekeraar. Dat is 'Anderzorg', heeft iemand daar ervaringen mee?
Of dit dan de moeite is weet ik niet. Natuurlijk is het 36 Euro per jaar, maar ook de moeite. Daarnaast zou ik ook 27 Euro kunnen besparen op m'n huidige verzekering door het in 1 keer te betalen. Scheelt elkaar niet veel meer dan.

Mijn man z'n verzekering zal ook alleen maar omhoog zijn gegaan (premie nog niet bekend). Daar kunnen we alleen op besparen als we een nog groter eigen risico zouden nemen.

Energie zijn we twee weken geleden al overgestapt, maar netto komen we op hetzelfde bedrag als nu uit. Maar dan voor een 100% groene leverancier. Dus dat vonden we wel een keer de moeite waard.

Op internetaansluiting valt niks meer te besparen. We zitten op de bodem...

Hopelijk kunnen jullie nog wel een mooie slag slaan! Heb je al gekeken?

9 opmerkingen:

 1. Ik zit al jaren bij Anderzorg en ben daar erg tevreden over. Nu moet ik wel zeggen dat ik bijna nooit wat heb, dus als je wel veel gebruik maakt van e.e.a., dan moet je uiteraard even die dekking ook checken. Maar de premie is laag, je wordt snel geholpen en declareren gaat heel makkelijk, als het nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze maand staat het rondje weer op het programma. Qua zorgverzekering kunnen wij pas de knoop over twee weken doorhakken, omdat dan een bezoek aan de tandarts gepland staat. Dan weten wij of onze zoon volgend jaar aan de beugel moet. Er volgt dan ongetwijfeld een blog over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal hanteren ze een maximaal bedrag met een looptijd van 2 jaar, maar je kunt soms ook voor een maximaal bedrag kiezen ongeacht looptijd. Veelal red je het niet binnen 2 jaar.

   Verwijderen
  2. slim om nog even te wachten ja!

   Verwijderen
 3. Ik zit ook sinds 2016 bij Anderzorg, omdat deze het goedkoopste uitkwam. Zelf je ziekenhuis kiezen vind ik belangrijk en bij Anderzorg kan dat. Voor 2017 kies ik weer voor Anderzorg, maar dan wel uitgebreider.
  Succes met kiezen. 3 euro per maand is toch weer een besparing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Let wel op met de laagste premies, vaak gaat het hier dan om een natura of combinatiepolis. Bij deze verzekeringen worden niet alle zorgverleners vergoed. Bij Anderzorg bijvoorbeeld gaat het om een naturapolis en bij Ditzo om een combinatiepolis. Wil je veilig zitten dan zou ik eerder voor een restitutiepolis gaan, daar worden alle zorgverleners 100% vergoed.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zitten bij ZilverenKruis maar die hebben hun contract opgezegd met de specialist waar man en dochter onder behandeling staan. Dus op zoek naar een andere zorgverzekeraar, en wij gaan overstappen naar Anderzorg, die hebben wel een contract met hem.
  En ik verbaasde me over hoeveel er wordt vergoed door Anderzorg, wat we bij Zilveren Kruis altijd zelf moesten betalen. Dus uitzoeken blijkt absoluut zinvol te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat het raadzaam is om elk jaar met je financieel advieseur om te tafel te zitten om te kijken wat er anders kan qua verzekeringen en hypotheken. Zo blijf je op de hoogte van de veranderingen op dat gebied en kan je hierop anticiperen wanneer nodig. Dit bespaart jaarlijks echt wel wat. Ps: Ook handig om aan het einde van het jaar je kabelprovider te herzien.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!