dinsdag 27 december 2016

After-kerst

Deze week geniet ik van wat vrije dagen met m'n gezin. Heerlijk!

Een aantal blogs die ik nog even wil uitlichten voor jullie, als je zin hebt in wat leesvoer. Ik schrijf in elk geval graag voor jullie, en ook graag voor mezelf trouwens.

De eindstand van mijn extra verdiensten dit jaar. Trots op het eindresultaat. Het grootste deel zit al in de hypotheek, en de rest is aan het 'rentetrekken' op de spaarrekening.

Ik kocht een cadeautje voor mijn schoonmaakster, als kerstpakket. De blog kon ik pas posten nadat ze was geweest natuurlijk ;) Ik vond het heel leuk om te horen en te lezen dat veel mensen iets extra's doen voor 'hun werknemers'. Oppas, schoonmaakster, medewerker die je soms inhuurt etc. Wij kunnen best heel lief zijn voor anderen!

Een van mijn populairste blogs van dit jaar is de blog over mijn gekrenkte status. Gelukkig ben ik er inmiddels weer overheen.

Daarnaast waren er veel lezers geïnteresseerd in het experiment om te leven alsof je werkloos bent, maar heb ik nog van niemand gehoord die deze stap echt nam. Ik zelf ook nog niet. Al werken we wel met persoonlijke doelen en financiële doelstellingen. De financiële doelen heb ik al genoemd op mijn blog, maar de persoonlijke heb ik nog niet helder. Hopelijk de komende week wat tijd hiervoor.

Daarnaast wil ik de vakantie gebruiken om bij te slapen (maar dat hangt helaas van de kinderen af). Mijn streven is in elk geval op tijd naar bed, zodat het niet aan mij ligt. Verder ontspannen, een boek proberen te lezen, en een keer een uitje met mijn man samen. Spelletjes met de kinderen, een activiteit met de kids en genieten.

Wat zijn jouw plannen deze periode?

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk een paar dagen vrij, om te besteden aan/met jouw gezin. En aan uit/bijslapen natuurlijk, dat is wat wij ook doen. Al gaat dat met één kind ongetwijfeld een stuk makkelijker dan met meerdere ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja tot nu toe valt het een beetje tegen... alleen aan de voorkant is er nog winst te behalen lijkt het ;) oftewel, op tijd naar bed!

   Verwijderen
 2. Leuk zo'n overzichtje!
  Ik slaap op het moment ook heerlijk bij. Mijn kinderen maken me wel wakker, maar zijn nu groot genoeg om dan zelf naar beneden te gaan en het niet volledig te verbouwen. :-) Ik moet er eigenlijk vooral op tijd uit voor onze puppy. Maar ook daarvoor geldt, je krijgt er zoveel voor terug. :-) Heerlijk, die blijheid. En dat levert direct de volgende plannen op: we gaan heel veel uitgebreid wandelen in de duinen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed. Al waait het wel behoorlijk steeds.
   Fijn dat jouw kinderen zichzelf redden, dat helpt!

   Verwijderen
 3. Deze dagen zijn voor mij echt 'dolce far niente' nergens voor haasten, geen wasjes doen, zo min mogelijk naar buiten, tenzij de zon schijnt of we echt iets leuks van plan zijn... voor mijn zoon is dat al een rondje fietsen op t plein, maar goed, als hij blij is, ben ik t ook. Een kinderhand is al snel gevuld, was het geloof ik. Heerlijke schepseltjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!