zaterdag 8 oktober 2016

Verloren van de kou (verwarming aan)

De verwarming ging zaterdag 8 oktober voor het eerst aan. Helaas, pindakaas! Ik had echt gehoopt het langer vol te houden dit jaar! Het voelt een beetje alsof ik de wedstrijd heb verloren.

Maar deze ochtend was het koud hier beneden. Het was 17,5 graad, en dat is echt wel frisjes voor kindjes in hun pyjama. Dus hup, de temperatuur een graadje omhoog.

Op zich denk ik dat ons huis redelijk goed geïsoleerd is, maar wij laten 's nachts vaak een raampje in de woonkamer op een kier. Voor ventilatie en verfrissing van het huis. Daardoor koelt het blijkbaar toch erg af. We zitten ook op een hoek, hierdoor worden wij natuurlijk maar van een kant extra verwarmd. Dit zal vast ook wel schelen.

Wij zijn vorig jaar begonnen met de verwarming op 18,5 graad te zetten binnen. En dat werkt overdag prima. 's Avonds, na het doen van de afwas enzo, gaat de temperatuur nog iets hoger. Op 19,5 graad om het lekker behaaglijk te hebben. Zelfs dan zit ik nog onder een dekentje hoor, want ik houd gewoon van lekker warm!

Hoe warm stook jij het normaal gesproken in je huis?

6 opmerkingen:

 1. Hier staat hij vaak op 20-21 graden. Wij hebben een vrijstaand huis en krijgen dus geen warmte van de buren. We zijn echte koukleumen. Komt binnenkort een nieuwe schouw en kachel en zullen dan de verwarming niet zo hoog meer hoeven zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een houtkachel?? Lekker zeg, 20 graden in huis :)

   Dat staat bij ons ook op een wensenlijstje voor de (verre) toekomst..

   Verwijderen
 2. Bij ons nog niet aan. 18,5 vanmorgen. Kan onze dochter heel goed hebben die heeft het nooit koud, heeft ze van haar vader.
  Vorig jaar voor het eerst op 19 graden gestookt, beviel prima nadat we gewend waren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is even wennen. Wij stookten eerst altijd 19, en vorig jaar voor het eerst 18,5. Ging best goed.
   Sowieso moet je lichaam na de zomer wennen aan het weer merk ik..

   Verwijderen
 3. Ja, bij ons ging hij gisteren ook aan... Ik had het gewoon echt te koud. En nu zit ik nog in twee truien. Bij ons staat hij standaard op 18,5 graad (als we thuis en wakker zijn, anders op 15). Hopelijk houden we dat nog wel een tijdje vol.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!