maandag 24 oktober 2016

Kort of lang contract?

Sinds ik afgelopen vrijdag de bonus van mijn energieleverancier gestort kreeg krijg ik uiteraard weer de kriebels om over te stappen. Vermoedelijk kan dat pas echt per eind december, maar ik weet de exacte datum nog niet. (Omdat ik geen mijneon account kan aanmaken, en de klantenservice per mail de eerst keer niet kon helpen. En ik nu dus weer 5 werkdagen moet wachten tot iemand wel goed reageert. Maar dat terzijde...)

Dus ik rekende vast ons verbruik grofweg uit op basis van de meterstanden en nam een kijkje. Nu heb ik eigenlijk twee opties, maar ik weet niet wat de beste zou zijn. Kunnen jullie me een tip geven.

1. Ik kan kiezen voor een jaarcontract.
Hierbij krijg ik grijze stroom en gas, en betaal ik ongeveer 93 Euro per maand (welkomsbonus verrekend).

2. Ik kan kiezen voor een twee of driejarig contract.
Hierbij krijg ik 100% groene stroom en groen gas, en betaal ik twee of drie jaar lang 103 Euro per maand. Twee of drie jaar maakt niet uit, is even duur.
Het leuke hiervan is dat mijn man een beetje in de 'groene' sector werkt, en dit wel heel leuk zou vinden.

Ik houd van mooie aanbiedingen, dus zou normaliter neigen naar optie 1. En dan hopen volgend jaar weer een mooie besparing op de kop te kunnen tikken, in de vorm van een welkomsbonus ;)
Maar het zou natuurlijk kunnen dat dit het dieptepunt van de gas/stroomprijzen en dat de prijzen alleen nog stijgen in de toekomst. Dan zit je mooi 'zeker' met je driejarig contract. Het prijsverschil valt me mee.

Dus wie oh wie heeft de gouden tip voor mij?

5 opmerkingen:

 1. Zelf vind ik groen gas en groene stroom heel belangrijk, dus ik kijk nooit naar de optie van grijs. Ik zit nu al voor het derde jaar bij Qurrent. Die is elke keer het goedkoopst. Daarvoor wisselde ik elk jaar. Ik heb geen idee of de tarieven de komende jaren gaan stijgen. Ze zeggen het al jaren, maar in de praktijk valt het mij steeds mee. Is er geen groene optie waarbij je een jaar vast zit?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een langdurig contract. Immers, je koopt zekerheid voor een langere periode. En daar betaal je nu meer voor. Dat betaalt zich alleen uit als de energieprijzen in die periode fors stijgen. Dat kan, maar tot nu toe dalen ze alleen maar.

  Er is vast een variant, waarbij je een jaarcontract kan afsluiten, waarbij je ook groene stroom kunt afnemen, eventueel in combinatie met een welkomstbonus. Dan kom je waarschijnlijk deze deze twee bedragen uit. Kun je volgend jaar altijd nog kijken of je wat anders wilt. Die keuze heb je dan ten opzichte van een vast contract. Heb je hier wat aan? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En even om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen: waar is jouw post 'Helikoptergeld uitgeven?' gebleven? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die was nog in concept maar per ongeluk gepubliceerd.. komt zaterdag denk ik online ;)

   Verwijderen
  2. Speciaal voor jou komt 'ie morgen om 7.00u online. Ff geschoven..

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!