zondag 2 oktober 2016

Bietenoogst

Mijn 5 potentiële bieten zijn finaal mislukt. Slechts 1 begint erop te lijken, maar na 4 maanden in de grond is het een jammerlijk mislukte oogst..Iemand anders wel bieten kunnen oogsten van een AH moestuintje? 

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben bietenzaadjes gekocht bij de Intratuin. We hebben ongeveer een vierde van het zakje gepland en we hebben zo ontzettend veel grote bieten. Volgende keer een zakje zaad kopen ipv AH moestuintjes ;)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht dit jaar pastinaak zaad bij een echte tuinwinkel, dus best prijzig. Er kwam er niet 1 op! Slaband van een tuinzaak gezaaid, diverse keren, geen enkele plant verscheen. Dus ik werd wat sceptisch... maar intratuin dus wel goed?

   Verwijderen
 2. ha ha mijn AH biet zag er net zo uit... Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groene glitter heeft gelijk: wij hebben ook dit jaar bietjes gezaaid van Intratuin zaadjes; heel veel hele mooie bietjes! & het blad kun je in salades doen, mozarella, cherrytomaatjes etc. erbij, mmm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip van het blad. Helaas kwam die net te laat, de stelen liggen al in de groenbak. Ik vond ze er wel lekker uitzien, maar durfde de gok niet te nemen.

   Verwijderen
 4. Hahaha, heel herkenbaar dit! Mijn bieten van de zaadjes van de Ekoplaza zagen er echt best wel heel goed uit, maar die van de AH... De waren nog zieliger dan die van jou. De blaadjes waren gelukkig heel eetbaar. Ik had ze geroerbakt met vega-gehakt en tomaatjes. Was apart, maar wel heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn bietjes zijn redelijk goed gelukt. Er waren niet erg veel en ze waren niet erg groot, maar wel erg lekker. Morgen verschijnt er een blogpost over.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!