zaterdag 29 oktober 2016

Ruimte over?

In ons vorige huis hadden we erg weinig opbergruimte. Toch konden we op een plek het hoge plafond perfect benutten. Met een stevige plank boven de deur, was hier een mooi (bijna) onzichtbaar opbergplekje gecreëerd. Hier pasten twee aan twee, op elkaar, vier grote Ikea bakken. Uiteraard, type 'Samla'. De grootste bakken van 130 liter. In die bakken zaten slaapzakken, plaids, kussens en luchtbedden opgeborgen.

Deze woning is behoorlijk anders, maar gelukkig kon ik de bakken hergebruiken. Onder de schuine kant aan een kant op zolder, passen twee bakken net boven op elkaar. De schuifdeurtjes passen zo nog net dicht. Ernaast passen dan nog drie setjes. Dus totaal kan ik acht bakken kwijt. Ernaast is nog wat ruimte over voor schilderijen en fotolijsten die nog geen plekje hebben gevonden.

Tijdens mijn vorige opruimsessies heb ik deze bakken uitgezocht, eventueel de inhoud gecomprimeerd of samengevoegd etc. Verder had ik toen geen tijd dus ik heb het zo gelaten.
Toen ik deze week wat dingen van zolder moest hebben kwam ik dus opeens drie lege bakken tegen. Bijna 400 liter ongebruikte opbergruimte!

In mijn zoons kamer hebben we ook schuifwandjes, maar die ruimte daarachter is iets kleiner. Toch bleek daar ook de helft van de ruimte niet in gebruik te zijn. Gewoon helemaal leeg.
Hier beneden is het lekker vol, met kinderen en speelgoed, maar op zolder blijk ik gewoon lege ruimte te hebben. Voorlopig koester ik die maar. Voor je het weet wordt er vast weer iets in opgeborgen...

Heb jij lege opbergruimte in huis? Waar dan?

3 opmerkingen:

 1. Ik zie hier een gat in de markt: verhuur je zolderruimte als opslagruimte ;-)

  Ook hier na de laatste opruimactie veel ruimte over. Het is wel praktisch, zo kunnen wij overal makkelijker bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo langzamerhand ontstaat er weer wat ruimte nu onze kinderen ouder worden. Veel minder speelgoed, geen buggy's, kinderwagens en maxi-cosi's meer... ook wij hebben hier en daar op zolder wat gaten. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel handig die bakken. Je kan ze zo lekker stapelen. Ik heb er ook flink wat achter de schotten op zolder.

  Ben je nog op zoek naar een pan? Bij Appie zijn er vanaf maandag een aantal in de aanbieding.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!