zaterdag 1 oktober 2016

Verwarming nog uit

Ik gok dat de komende jaarafrekening vrij voordelig gaat worden. Tot nu toe heb ik de CV nog niet aangehad. Hier in de woonkamer is het nog steeds ongeveer 21 graden, doordat het zonnetje af en toe nog lekker fel naar binnen gluurt.

Via die leuke (en handige) 'herinneringen' op Facebook, heb ik gezien dat ik een paar jaar geleden rond half september de verwarming al aan had gehad, of rond deze tijd hij aanging. Nu nog niks!

Daarnaast was het afgelopen jaar de prijs van gas en elektra vrij laag, dus dat zal best gunstig uitpakken voor de eindafrekening.

Mijn baan loopt in elk geval nog tot februari, dus tot die tijd zijn er op twee dagen niemand thuis. Dit zal vast ook gaan schelen in kosten voor verwarming.

Al met al klinkt het gunstig. Hoe het uitpakt moeten we nog maar zien. Volgens mij komt de afrekening pas in december.. Even geduld dus nog.

Heb jij de verwarming al aangehad? Hoe warm is het in jouw woonkamer zonder verwarming aan?

16 opmerkingen:

 1. Nee, zeker niet. Ik heb deze week nog twee keer zelfs buiten in de zon gelegen. Heerlijk warm. Momenteel is het hier binnen 20.5 en op een andere plek in huis 21.3. Dus voorlopig zeker nog niet de verwarming aan. Eerst eens beginnen met een vest. De komende week wordt het 18 a 19 graden, dus ook nog geen verwarming nodig. Fijn toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, want het is binnen nog ruim 21 graden. Met de temperaturen van de komende week hoop ik dat de verwarming tot na onze vakantie - eind oktober - uit kan blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is het als de verwarming niet aanstaat sowieso rond de 21 graden in huis. We hebben dubbel glas en een goede isolatie. Daar zijn we echt heel blij mee. Daarnaast werken we beiden veel en is er alleen in de avond iemand thuis. Dus dat scheelt een heleboel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is lekker! wij hebben ook dubbelglas maar niet zo'n goede isolatie. met vloer en spouwmuurisolatie zou het misschien beter gaan (want hoekhuis) maar dat is ook vrij prijzig..

   Verwijderen
 4. Bij ons nog 22 graden gisteravond. En we hebben nog wat bedacht om de verwarming minder aan te laten slaan. We hebben de tv onder de thermostaat gezet. Dus alle warmte van de tv houdt de thermostaat voor de gek... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha goeie! Bij ons staat de cv gewoon op nachtstand. Aanslaan kan dus nu nog niet.

   Verwijderen
 5. Eh... nog regelmatig boven de 30C:-)De airco nog steeds in gebruik maar dat is bijna voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik verwacht eigenlijk dat wij hem pas in december aan hoeven te zetten. Goed geïsoleerd appartement met twee grote ramen op het zuiden, waardoor het hier eerder te warm dan te koud is. En we worden gratis verwarmd door onze onderburen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat helpt enorm ja! Wij hebben een hoekhuis en dat is toch kouder.

   Verwijderen
 7. nog niet aan gehad idd!! smorgens 20,5, prima dus. (voor mij ook wel t minimum :p echte koukleum haha) als t nog iets kouder wordt eerst de vloerverwarming gaan uitproberen en pas later aanvullen met de cv. ben benieuwd, in april hier komen wonen en ook gelijk een nieuwe cv ketel moeten kopen.. (kon max 5 min warm douchen..:p dat redt ik niet als ik was met shampoo en cremespoeling etc.. :p de kortere douches lukten wel, maar haar wassen niet ;) ) dus ben sowieso erg benieuwd naar de eindafrekening volgend jaar... de vorige bewoners hadden schildpadden en dus warmtelampen, man werkte vanuit huis met computers etc, ik als gastouder, dus ook veel buiten ;) zij betaalden 250 per maand... ik heb dat direct laten verlagen naar 150.. maar is altijd afwachten wat een reeel bedrag is natuurlij ;) ben benieuwd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd even afregelen ja, na een verhuizing. Onze voorgangers gebruikten ook veel meer energie dan wij. Oud en altijd thuis..

   Verwijderen
 8. Ook hier staat de cv nog uit. Het is nu 20.5 qua temperatuur. Over 3 weken gaan we op vakantie dus ik hoop dat de cv pas na de vakantie aan hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons is hij ook nog uit. Wij wonen in een relatief koud huis, slecht geïsoleerd (en slecht isoleerbaar door wat onhandige keuzes van onze voorgangers...), maar we gebruiken gewoon veel dekentjes en truien.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!