zaterdag 31 december 2016

Magnetron stuk

Ik schreef vorige week nog dat we onze keuken voorlopig nog niet gaan vervangen, want alle apparaten werken nog. De planning daarvoor is dat alles nog drie jaar meegaat. Slechts een paar dagen later begaf onze inbouwmagnetron het!

Geloof me, dat zijn geen grappige dingen. Want die zitten vakkundig weggewerkt in je keuken. Hij was ook wat moeilijk te verwijderen, maar eenmaal verwijderd kwam de grootste uitdaging. De stekker uit het stopcontact krijgen. Dat stopcontact zit ergens verstopt achter onze keuken, dus achter een kastje langs richting boven. Vermoedelijk is daar achter de koof een contactpunt. Maar daar kom je niet bij zonder een kastje en de bovenplaten te slopen. Niet wat wij in gedachten hadden.

Gelukkig zijn wij gezegend met lieve vrienden! Van de ene kregen wij een gratis magnetron, en een ander kon ons helpen met de elektra. Stroom eraf, snoertje knippen, nieuwe ingang erop en nu staat onze 'nieuwe' magnetron op de oude plek. Als bonus is deze een stuk kleiner (lees: geen nette ombouw) dus nu is er ook ruimte voor een aantal kookboeken liggend bovenop. Dit is zowel praktisch als voor de styling. De achterliggende muur is namelijk nogal 'vintage' te noemen.

Wij kijken wel uit naar onze nieuwe keuken, maar hebben totaal geen zin om dit jaar zo'n grote verbouwing te gaan doen in ons huis. We willen graag even een jaartje rust! Zodat we kunnen genieten van vakanties zoals deze, waarin we niets hoeven te klussen. En dat was voor ons al jaren geleden...

Heb jij wel eens dezelfde pech? Of juist het geluk dat dingen veel langer meegaan?


6 opmerkingen:

 1. Oh balen zeg. Maar als het zo prima leefbaar is, zou ik de verbouwing nog laten wachten!

  Wij huren nu een keuken inclusief apparatuur dus hoef me geen zorgen te maken daarover. Straks wel, als we in ons nieuwe huis eigen witgoed enzo moeten aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is gelukkig leefbaar nu! En ik ben echt blij met die gekregen magnetron en hij past op hetzelfde plekje. Dus hiermee redden we het nog wel een tijdje! Ik heb geen zin in die verbouwing idd.

   Hoe werkt dat, een keuken huren? nog nooit van gehoord. Kun je het me uitleggen?

   Verwijderen
 2. Ja dat soort dingen hebben wij nou ook altijd. Ach dat is het risico als je zoals in ons geval een bouwval koopt. Wij zijn nu al ruim 2 jaar aan het verbouwen. Ik ben er stiekem ook wel klaar mee maar ja ermoet nog zoveel gebeuren! Gelukkig luisterd manlief wel naar me dat hij het project voor project doet en niet gelijk de hele woning stript. Alles wat hij klaar heeft ziet er wel prachtig uit. Het komt wel goed het vergt alleen een lange adem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden ook een huis wat flink verbouwd moest worden. Inmiddels alleen de keuken nog, en de gang moet nog deels aangepakt. Verder is het af, gelukkig wel! Na 3 jaar..
   Fijn dat jouw man zo rekening met je houdt. Houd vol, je komt er wel!

   Verwijderen
 3. Idd als je van plan bent een andere keuken te nemen, hoef je niet een magnetron te kopen en de inbouwmaten op te vragen.

  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel blij met deze tijdelijke oplossing! Hopelijk kunnen we zo nog wat jaartjes mee. 2020 is het doel :)

   Verwijderen