dinsdag 9 februari 2016

Fitbit houd je fit

Ik kocht in juni een Fitbit Charge. Een smartwatch met stappenteller, slaapmeter, trappenteller, calorieverbruik en aantal gelopen km's. Ik draag hem elke dag, met plezier. Inmiddels heeft hij wel wat krassen, maar dat is nier hinderlijk. Het hebben van de fitbit werkt ook echt voor mij!

Ik heb hem ingesteld op 10.000 stappen per dag. Dat staat gelijk aan minimaal een half uur per dag lopen. Op de momenten dat ik de stappen niet gehaald heb denk ik vaak: ik ga nog even een rondje extra lopen. Dat denk ik zelfs als ik al op de bank zit. Of ik ga ergens heen wandelen ipv fietsen. Want met fietsen haal ik wel mijn bewegingsdoel natuurlijk, maar het telt niet mee voor mijn stappen.

Je kunt ook wedstrijdjes doen met andere mensen met een fitbit. Zo 'ken' ik een andere blogger (Daantje) die er ook een heeft, en we hebben wel eens om de 'dagprijs' gestreden. Via haar kwam ik op het idee om deze aan te schaffen. Ook mijn broertje heeft er een, en die race ik dus ook wel eens. Je kunt ook elkaar een privebericht sturen, etc.Qua slaap vind ik het ook interessant. Soms denk ik dat ik een hele pittige nacht heb gehad, en kan ik zien dat dit ook echt zo was. Of dat het wel meeviel. En als het meeviel volgens zo'n apparaat, dan denk je toch eerder: niet zo zielig doen, je hebt prima geslapen dus voldoende energie. (haha)

Al met al ben ik nog hartstikke tevreden, en vind ik het absoluut geen miskoop.

Heb jij ook wel eens nagedacht over een fitbit, of andere lifestyle-watch? Of heb je er al een?

10 opmerkingen:

 1. Ja, wel eens, maar het lijkt me toch niet helemaal praktisch. Ik moet zo'n ding echt om kunnen houden. Ik heb eens een Chinese gekocht, die werkte prima, maar ik heb hem niet meer omgedaan nadat ik hem voor douchen af heb gedaan. Ik meet wel een klein deel van mijn activiteit met mijn telefoon. Die gaat bijvoorbeeld (vanwege Runkeeper/Evy) mee met hardlopen en telt dan stappen. Maar goed, als ik gewoon bezig ben, dan heb ik hem ergens liggen en telt hij dus niets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, maar overweeg hem cadeau te doen. Reviews zijn dan altijd welkom! :-) Over welk type hebben wij het hier?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, ik heb hem alweer een paar dagen niet om gehad. Hoe onthou jij het zo goed?? Of doe je hem niet af? Ik vind dat lampje ''s nachts storend...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'm altijd om. Behalve met douchen. Soms ligt hij op m'n nachtkastje een nachtje, naast m'n telefoon. maar doe ik 'm vaak weer om als ik m'n telefoon pak.

   Verwijderen
 5. Ja ik heb ook een fitbit (met hartslagmeter)Ik heb hem op 5000 stappen gezet dat is mijn max wat ik kan op een dag. Als ik zoontje naar school wandel zit ik op 3000 stappen. De laatste 2000 wandel ik in huis. Mijn slaap is altijd schrikbarend weinig. Je kan hem in stellen op intensiviteit stel ik hem gevoelig in kom ik aan 10 minuten slaap per nacht hahaha en anders max 3 uurtjes. In het begin trok ik het in twijfel hoe betrouwbaar het is. Dus sliep man een nachtje met de fitbit en had 9 uur goede slaap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend dat je niet meer aankan op een dag. Ben je ziek of heb je weinig energie?
   Ik stel mijn slaapmeter bewust niet in op gevoelig, want dan schrik ik ook altijd.
   Toch vermoed ik dat hij niet altijd helemaal betrouwbaar is. Soms telt hij trappen niet mee, die ik wel neem. Of mist hij wat stappen. Of als je in je handen klapt rekent hij extra stappen. Tja, dat houd je toch.
   Mijn man telt zijn stappen met zijn iPhone, en ook daar zit een afwijking in.

   Verwijderen