maandag 30 maart 2015

Aanmodder-tijd

Soms heb ik van die dagen dat ik drie keer heen en weer moet rijden naar school. Op zich prima natuurlijk! Dankbaar dat mijn kinderen naar school mogen en kunnen. Blij dat peuterzoon het naar zijn zin heeft op de voorschool en blij dat ik dan de auto heb, zodat ik niet moeilijk hoef te doen met een baby etc.
Op die dagen voel ik me toch wel een beetje geleefd. De klok is streng natuurlijk, en te laat komen is een no-go.

Op een middag had ik even een klein momentje rust, want de oudste was nog op school en de andere twee sliepen eventjes tegelijk. Uiteraard lag er nog een berg was te wachten, of kon er weer gezogen worden, of of of... Altijd genoeg te doen natuurlijk. Dit keer koos ik ervoor om even iets anders te gaan doen. Even mijn handen in de modder steken, zogezegd.

Mijn doperwten stekjes moesten nodig in de volle grond gezet worden. Maar de vierkante meter moestuin was nog niet klaar. Ik had 'm al wel in elkaar gezet, maar er moest nog 160 liter grond in. En die had ik nog niet. Toch moesten die plantjes ook echt naar buiten. (Voor de kenners, je kunt deze beter meteen in de volle grond plaatsen. Ik vergeet dat alleen elke keer...)

Dus besloot ik wat aarde uit onze oude plantenbak te halen, en nog wat aarde die ik had liggen, bij elkaar te doen, en een hoekje van de moestuin alvast te vullen. Zodat in elk geval die stekjes erin gezet konden worden. De aarde was van betere kwaliteit dan ik dacht, er zaten zeer veel wormen in. Beetje bijmesten nog dit weekend, en het komt helemaal goed. Ik heb meteen nog wat extra erwten daar in de grond geduwd. Verse doperwten uit je tuin zijn heerlijk! Zo krijg je zelfs peuters aan de groente. Trust me.
In dat half uurtje aanmodderen kwam mijn hoofd echt tot rust. Grappig toch!

Wat doe jij als de zon schijnt en je hebt een momentje voor jezelf?

2 opmerkingen:

  1. Met mooi weer ben ik ook altijd druk in de tuin bezig, heerlijk! Krijg mijn hoofd dan ook helemaal leeg! En als ik daar klaar mee ben? Lekker met een boekje in de zon. Al is dat nu nog een paar weken wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik liep op een gegeven moment 8 kilometer per dag, alleen maar door het halen en brengen naar school! Was wel handig om alle zwangerschapskilo's kwijt te raken.

    Als ik even alleen ben pak ik graag een boek.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!