woensdag 18 maart 2015

Zie je dat de lente komt?

Merk jij het ook?
De zon schijnt vaker, feller, warmer. De lucht lijkt blauwer, en de wolken witter. Bomen en struiken krijgen knoppen. Krokussen steken trots uit het gras, kleine narcissen doen ook hun best. Andere bollen hebben al blad, maar nog geen bloem te zien.
De lente komt eraan!

Lente geeft mij altijd wel een energieboost. (= zeer welkom!) Ik krijg zin om weer wat meer buiten te zijn, de ramen weer glashelder te maken. Zon, ik geniet daarvan.
Zin om de tuin aan te pakken, en te kijken wat er zich daar afspeelt. Nieuwe plantjes opeens, en die plant lijkt het toch weer beter te doen dan vorig jaar. Beetje aanrommelen, keertje vegen en nog wat snoeien. Groene vingers kweken.

Oh zo verleidelijk om al je moestuin-stekjes alvast naar buiten te doen. In de volle grond of in potten. Het is immers toch lekker weer? Niet doen hoor!

Het beste kun je wachten totdat 'ijsheiligen' is geweest. Deze periode is van 11-14 mei. Na 15 mei is de kans op nachtvorst verwaarloosbaar, en zullen je plantjes het vele malen beter overleven. Als je echt van je planten wilt gaan eten (en genieten) dus nog even binnen houden. Heb je het idee dat je plantjes te snel groeien, zet ze dan in een koudere kamer/hal/zolder, met minder direct zonlicht. Dit vertraagt de groei een beetje.
Heb jij ook zin in de lente? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!