vrijdag 6 maart 2015

Het middagdutje

Elke moeder herkent zich hier vast wel in. Het geplande middagslaapje van je kind is iets waar je naar uitkijkt. Even 'rust' of juist even keihard knallen om je huis weer op te ruimen, de vaat te doen, de was en andere klusjes, en misschien nog even op de laptop om wat zaken bij te werken.
Zo'n slaapje is haast te kort voor alles wat je in die tijd wilt doen.

En op een dag komt het moment dat je peuter denkt: Mwah, ik wil niet meer slapen! Steeds vaker en vaker lijkt dit te gebeuren. Je voelt 'm al aankomen... straks is dat momentje relatieve rust weg. Lukt het dan nog met je huishouden, je blog, of je andere dingen? 

Mijn peuter slaapt ook steeds minder in de middag. Misschien nog 2x per week? Jammer natuurlijk, want ik heb meer dan genoeg te doen in die tijd. Maarja, kleine kinderen worden groot. Geen idee hoe het huishouden straks gaat. Misschien niet meer. En dan kom ik er weer aan toe als hij de hele dag naar school gaat...haha :)

Slaapt jouw kleine nog 's middags? En wat doe je dan?

3 opmerkingen:

  1. Ja, hij slaapt nog ;) ik doe meestal niet veel als hij slaapt eerlijk gezegd. Gewoon FF thee drinken. Beetje opruimen. Bloggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, hij slaapt nog ;) ik doe meestal niet veel als hij slaapt eerlijk gezegd. Gewoon FF thee drinken. Beetje opruimen. Bloggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zoontje slaapt nog.. hij is bijna 3 en heeft het nog echt nodig.. hoe lang nog ? geen idee.. we zullen zien.. soms denk ik dat het niet meer nodig is omdat hij dan savonds opeens een week tot 21.30 wakker is ? maar dat is opeens weer over.. en overdag houdt hij t eigenlijk nog niet vol zonder.. lastig soms ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!