woensdag 17 augustus 2016

Klussen in de zomervakantie

De afgelopen weken was het natuurlijk zomervakantie. Vanwege de mooi-weer garantie die we in NL altijd hebben, de uitgelezen tijd om je schilderwerk te doen. Zo ziet het er in onze buurt in elk geval wel uit. De meeste buurmannen pakken de verfkwast ter hand.

Gelukkig deden wij vorig jaar al de kozijnen en deuren aan de buitenkant. Dit koste ons toen een kleine week, incl drogen.

Dit jaar hoefden we alleen nog het kozijn aan de voorkant en aan de achterkant binnen te doen. Eitje! 
De verf zat er nog redelijk op, dus we hoefden niet opnieuw te gronden. Hierdoor hebben we in twee dagen dit kunnen doen, inclusief droogtijd. 
Kosten hiervoor: 2,40€ aan schuurpapier 
De verf, kwasten, ammoniak, terpentine en rollers hadden we nog over van de vorige schildersessie op zolder.

In de andere dagen dat we thuis waren hebben we besteed aan het aflakken van een kastje, en in elkaar zetten. Hiervoor was de lak ook nog in huis. 


Gratis kastje gekregen via de weggeefgroep, opgeknapt met verf die we nog hadden. Ik ben tevreden! 

Verder nog wat gaten boren op diverse plekken voor schilderijen of spiegels. 
In een avondje hebben we onze administratie sinds 2013 voor een groot deel uitgezocht en geordend. Dit liep nog 'wat' achter dankzij verhuizing en zwangerschap :) We konden alles vinden, dus het was geen probleem, maar het was niet netjes opgeborgen. Nu wel weer.

Verder nog inpakken voor een weekje weg en lekker chillen. 
De zomervakantie is ook voor de kinderen weer bijna voorbij. 

Wat heb jij gedaan deze zomer? 

2 opmerkingen:

  1. De tuinman is geweest om de tuin aan te leggen, er is een bedrijf geweest om een raam te vervangen. De kunststof meneer is geweest om de geveldelen te vervangen, manlief is druk aan de klus op zolder tussen zijn werk door. Verder heb ik een paar ziekenhuisbezoekjes achter de rug waar ik waarschijnlijk binnen kort wel over zal schrijven. Ben op kraamvisite geweest. Heb het buurmeisje een dag mee genomen naar een pretpark.We hebben bioscoopje gedaan met de gordijnen dicht ivm regenachtige dagen. Tent gebouwd in huis. Een begin gemaakt met het uitzoeken van de spullen op de grote zolder. Een bbq georganiseerd voor mijn opa en oma en uhm. Dat was het wel zo'n beetje denk ik.

    Ik wens jullie een hele fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 4 weken gewoon gewerkt (gastouder) heerlijk even niet 2u per dag kwijt aan dochter halen en brengen! op vakantie geweest en komende week zelf nog vrij terwijl kids naar school moeten. even alle aandacht voor hen zonder opvangkids erbij. jongste gaat nl voor t eerst naar school ;) aan huis nog niets gedaan.. te druk.. elk weekend zat gewoon vol.. zelfs een weekend naar mn zusje lukte niet eens.. bizar..

    BeantwoordenVerwijderen