woensdag 10 augustus 2016

Zandbak in de tuin

Wij hebben een zandbak in de tuin. Ja, zo'n afzichtelijke blauwe schelp!
Ooit hadden we plannen voor een groot speeltoestel met een glijbaan en zandbak eronder, maar dat is er (gelukkig) nooit van gekomen. De kosten, de tijd om het in elkaar te zetten en de afmetingen stonden ons toch wat tegen. Liever wandel ik even naar de speeltuin om de hoek.

Maar de zandbak is dus niet dichtbij. Dus we hebben er een in de tuin. Want de zoon was er zo gek op. Zoon nummer 2 nu ook.

Zelf zou ik mijn gevoelens over de zandbak omschrijven als 'haat-liefde'. Het ene moment ben ik er dolblij mee, omdat de kinderen er zo leuk en gezellig mee kunnen spelen.
Toch verafschuw ik de hoeveelheden zand die binnenkomen en ons laminaat krassen, de bank bevuilen en zelfs de slaapkamers vies maken. Al dat zand, overal, GRRRR!
Om over het witte zand tussen mijn moestuinplantjes, en andere locaties nog maar niet te spreken. Op de tuintafel, in de bakjes met schelpen, op de mini-glijbaan, in de waterspeelbak, op de grond. Overal op de grond, hoopjes zand.

Maar ze vinden het zo leuk. Dus ik laat ze lekker spelen, en leer ze om mee te helpen stofzuigen...

Heb jij een zandbak? Waarom wel of niet?

2 opmerkingen:

  1. Nee wij niet, ik was er erg snel klaar mee. Juist om de reden die jij aangeeft overal zand, zand en nog meer zand. Wij hebben nu een waterplay ook heel leuk. Een riviertje waar ongeveer een emmer water in gaat wat bootjes er in en duplo er bij en zoet zijn ze. Bijkomend voordeel het geeft een stuk minder bende. Ja ze zijn soms nat maar dat droogt wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben sinds we de tuin verbouwd hebben een zandbak. Een houten, met een deksel waarvan je bankjes kan maken. Gisteren pas zand erin gedaan dus we moeten nog gaan ervaren hoeveel ervan naar binnen gaat komen....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!