dinsdag 2 augustus 2016

Wasmachine zonder elektriciteit

Er bestaat een hele kleine wasmachine, genaamd Drumi van Yirego. Voor deze wasmachine heb je geen elektriciteit nodig, want je trapt 'm zelf aan. Met slechts 5-10 minuten trappen is je was klaar.
Je kunt hierin ongeveer 2,5 kilo was kwijt, en stopt er ongeveer 10 liter water in per was (normale wasmachine tot wel 100 liter volgens het filmpje).
Het grote voordeel is dat je geen stroom nodig hebt, weinig verbruik hebt en dus niet meer hoeft te wachten tot je kleine wasjes --> grote wasjes zijn geworden.
Nadeel is dat je natuurlijk echt meer werk hebt aan een wasje, al is dat misschien niet eens zo erg. Het is wel een duur dingetje, zo'n 300 dollar en hij verschijnt half 2017. 

Handig voor als er vaak stroomstoringen zijn, of je niet zo heel veel was hebt. Of op de camping natuurlijk.

Mijn gezin vind ik te groot om zoiets te gaan gebruiken. Toch sta ik er niet onwelwillend tegenover, misschien in de toekomst als de kinderen uit huis zijn bijvoorbeeld.

Zou jij hiervoor voelen? Waarom wel of niet?


5 opmerkingen:

 1. Green Evelien heeft eens over dit onderwerp geblogd en zij was niet positief over de wasmachine zonder elektra die zij gekocht had.
  Vroeger toen we nog kampeerden had ik een wasemmer van t.u.pperware. Dat werkte voor op de camping goed genoeg. Uitwringen is altijd wat lastig maar als de was toch buiten hangt maakt dat niet uit. We ging trouwens meestal naar een warm land op vakantie en de keren in Nederland hebben we geluk gehad. We hebben toen ook wel gebruik gemaakt van de wasmachine en droger van de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken haar blog niet. Bedankt voor de tip. Ga eens kijken :)
   Jammer dat het dan toch niet goed bevalt, zeker voor dat geld!

   Verwijderen
 2. nee. 5 a 6 volle wasmanden per week (ons eigen gezin en van alle opvangkinderen ook beddengoed, slabbers, doekjes, boxkleden enz) heb al nauwelijks tijd om de was te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee! Ik zie het ook niet zitten overigens, maar het idee wel. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!