donderdag 11 augustus 2016

Ik ga op kraamvisite, en ik neem mee...

De afgelopen weken zijn een paar vriendinnetjes van mij bevallen. Omdat ik hier zelf ook enige ervaring mee heb gehad, probeer ik altijd te zorgen voor een leuk of handig cadeau. Naar mijn idee dan, natuurlijk. Het kan natuurlijk volledig de plank misslaan, maar daar heb ik andere handige tips voor.

1. Neem een maaltijd mee.
2. Blijf niet te lang.
3. Vraag of je iets in huis kunt doen, of met een ander kind.
4. Check of er een verlanglijstje is.
5. Had ik al gezegd dat je een maaltijd mee moet nemen?

Serieus, mijn beste tip is om een maaltijd mee te nemen. Zelfs al is het simpel, de ouders zullen je er dankbaar voor zijn. Zelfs al kom je zonder cadeau, maar neem je eten mee? Dat is perfect.

De eerste weken zijn hectisch, met weinig slaap en met een chronisch gebrek aan tijd. Koken is wel het laatste wat je wilt doen, en schiet er dus ook vaak bij in. Kun jij een keertje dubbel koken voor iemand? Succes verzekerd bij de kraamvrouw.

Wat is jouw tip voor kraambezoekjes?

8 opmerkingen:

 1. Goed idee van die maaltijd! Ons overconsumentengedrag heeft al zulke proporties aangenomen dat zelfs pasgeboren babies teveel spullen hebben, zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slimme tip! Ik heb me voorgenomen om functionele cadeaus te geven. Een pak luiers, een cadeaubon, een slab of inderdaad een maaltijd. Mijn zus is hoogzwanger en ik heb al twee keer een grote bak pastasaus gebracht waar ze twee keer van kunnen eten (vier keer dus in totaal), alleen nog maar pasta opwarmen en ze hebben een maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hopen in december ons eerste kindje te krijgen, ik vul daarom regelmatig mijn verlanglijstje op lijstje.nl bij met nuttige cadeautjes zoals slaapzak, rompers, regenlaarsjes, schoentjes. Daarnaast hou ik erg van zelfgemaakte cadeautjes, een maaltijd lijkt me ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert Marieke! Dat is ook erg slim, zo help je mensen om nuttige/gewaardeerde/gewenste cadeaus te geven.

   Verwijderen
 4. Ik heb het vorig jaar eens gedaan, een pannetje soep gebracht naar een gezin met een verse baby. Ze waren er echt heel blij mee. Goeie tip inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief! Als je ergens weinig tijd voor hebt is het wel koken van een gezonde maaltijd. Soep is altijd goed dan!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!