zaterdag 17 maart 2018

Speelgoed bij de kringloop

Momenteel zitten mijn oudste twee kinderen in een fase waarin ze graag en veel lezen. In huis beginnen de boeken die ze nog niet hebben gelezen op te raken. Of ze zijn nog te spannend voor ze.

Uiteraard hebben we een abonnement op de bieb, maar ik vind de bieb altijd een beetje onhandig qua openingstijden en hij is wat uit de richting. Daarnaast kun je niet online verlengen, en loop ik dus steeds tegen die inlever-deadline aan. Dus ik probeer de bieb te mijden (erg he!).

Ik ben wel erg fan van mini-biebs. Ze zitten op diverse plekken in de buurt. Soms vind je er goud, en soms alleen prut. Zo gaat dat natuurlijk. Momenteel was er niet zoveel leuks te vinden, dus tijd voor een andere oplossing.

Daarnaast is de jongste aan het puzzelen geslagen. De puzzels van 35 stukjes zijn te makkelijk, en die van 100 te moeilijk. We hebben er niks meer tussenin. Dus ook tijd voor wat andere puzzels. Online had ik even gekeken naar de prijzen voor puzzels en ik schrok. In een gemiddelde speelgoedwinkel mag je 10 Euro neertellen voor een puzzel. Dat was niet de bedoeling!

Kringloop
Toen ik even 15 minuten over had in het winkelcentrum ben ik de kringloop in gegaan. Uiteraard een goudmijn voor koopjes, en zeker ook voor boeken. Die zijn er altijd in overvloed!

Ik had geluk en de puzzels waren met 50% korting. Dat tikt nogal aan op een puzzel van 0,50 Euro natuurlijk. Er waren letterlijk honderden puzzels van 1000 stukjes, maar slechts een van 45 stukjes. Die nam ik uiteraard mee. Ook was er een puzzel van 260 stukjes, dat leek me leuk voor de oudste kinderen. Lekkere uitdaging. 


De boeken hadden keus in overvloed. Voor 0,50 Euro of een dubbeldik boek voor 0,75 Euro vond ik geen geld! Voor dochter kocht ik 'de olijke tweeling' omnibus, en 'de drieling knapt het op'. Voor zoon kocht ik 'de kameleon' en 'de avonturen van lotje en tommie' en 'lotje in de dierentuin'.
Ik kocht voor 3,25 Euro weer vele uren speel- en leesplezier. 

Wat koop jij graag bij de kringloop?

3 opmerkingen:

 1. Ik koop er de laatste tijd vooral spullen voor het naaien, speelgoed voor de kinderen, soms kleding. Ook wel eens boeken, leuke kaarten om te versturen en knutselmateriaal voor onze dochter. Het is altijd weer spannend of en wat je gaat vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat ze er ook naaispul hebben, dat wist ik niet. Goede tip voor actieve naaisters!

   Verwijderen
 2. Boeken, kleding en kitscherige kopjes koop ik er graag. Maar ik heb er ook wel eens bank gekocht! De kringloop is altijd leuk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!