zaterdag 3 maart 2018

Nieuwe hypotheekrente

Afgelopen 1 maart ging onze nieuwe rentevaste periode in. Voor twee hypotheekdelen hebben we de rente laten middelen. Dit zorgt ervoor dat op 1 maart voor het eerst de nieuwe bedragen werden afgeschreven. Superleuk!

Ook werd op 1 maart de administratieve kostprijs hiervoor afgeschreven. Dit was 225 Euro bij de ING. Hiervoor kon ik twee hypotheekdelen laten rentemiddelen. Het mooie is dat ik deze kosten bij de belasting weer mag opgeven over het jaar 2018, en hierdoor nog wat terugkrijg.


Rente
Een hypotheekdeel (aflossingsvrij) staat nu voor 10 jaar vast, tegen 3,12% rente. We hopen het binnen die 10 jaar te hebben afgelost. Hoewel we dit jaar waarschijnlijk niet aan de maximale aflossing komen, door de verbouwing van de keuken, hopen we dat de volgende jaren wel weer te kunnen. Binnen 10 jaar zou dit zeker wel moeten lukken.

Het andere hypotheekdeel staat 20 jaar vast tegen 2,91% rente. Dit is onze annuïteiten hypotheek, dus die wordt sowieso vanzelf afgelost. Hij loopt nog wel even door. De noodzaak om hierop af te lossen is dus niet zo groot. Voorlopig geven we hier dan ook geen prioriteit aan met aflossen.

Totaal heeft het ons 10 minuten werk gekost om onze hypotheek te middelen en lagere maandlasten te krijgen. Als je ook wilt weten hoe dit werkt? Lees hier dan verder hoe je een lagere hyptheekrente kunt krijgen.

Is er bij jou nog wat 'spannends' gebeurd op het gebied van je hypotheek?

7 opmerkingen:

 1. 3,12% lijk mij een relatief hoog rente of zie ik het verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was eerst 3,4% voordat we rentemiddeling hadden toegepast. Dus hij is zeker wel lager geworden. Voordat we de keer ervoor hebben laten middelen was de rente zelfs 4,15%.
   Zie ook hier: http://life4mama.blogspot.nl/2018/01/rentemiddeling-lagere-rente-voor-je.html

   Verwijderen
  2. maar moet je middelen als je rentevastperiode afloopt? start er dan niet gewoon een nieuwe renteperiode die je opnieuw vast kan laten zetten met de huidige rente ?

   Verwijderen
  3. Hoi Dertiger, bij ons was de rentevaste periode niet afgelopen. Die liep nog bijna 8 jaar.
   Anders zou de rente een stuk lager zijn geweest.

   Verwijderen
  4. ah ok.. verkeerd ingevuld in mn hoofd :p omdat er stond mn nieuwe rentevastperiode ging in.. dacht ik automatisch dat de oude rentevast was afgelopen :p maar dat hoeft idd niet ;)

   Verwijderen
 2. Oh ja, die post had ik vergeten.... Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn er blij mee ja. Toch een paar tientjes per maand!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!