woensdag 28 maart 2018

Doel 2018 bijwerken

Begin januari maakte ik een lijstje met doelen voor 2018. Ook voor de extra inkomsten in 2018. Ik had er vrij goed over nagedacht, en kwam met concrete 'SMART' doelstellingen.
De cijfers waren gebaseerd op de ervaringen van vorig jaar, en op de mogelijkheden die ik op dat moment zag.

Sommige dingen kun je niet goed inschatten van tevoren, en dat bleek hiervoor ook te gelden. Tijd om na het eerste kwartaal (Q1) een update te geven én mijn doelen te verhogen!

Euroclix
De insteek was 210 Euro verdienen in 2018. Door 10.000 clix in te leveren in januari (=150 Euro) en dan in de rest van het jaar nog 5000 clix binnenhalen (=70 Euro).
Toen wist ik nog niet dat er een aantal mensen zich hadden aangemeld via mij, en dat er dus nog flink wat puntjes binnenkwamen. Op het moment van schrijven zit ik al op 4500 nieuwe clix. Er komen nog 3 kwartalen, dus daar zit nog meer winst in. Ik mag mijn doel zeker wel ophogen!Panelwizard
Dit loopt minder dan verwacht. Tot nu toe ligt er zo'n 11 Euro klaar. Weinig uitnodigingen op dit moment. Om op 25 Euro uit te komen had ik nu toch al wel iets hoger moeten zitten, denk ik. 

Andere inkomsten
0 Euro. Dat loopt dus totaal niet. Jammer, hier wil ik nog iets mee gaan doen!

Marktplaats
Ik gokte op 10 Euro per maand via marktplaats-verkopen. De reden hiervoor was dat er niet veel verkoopbaars in huis te vinden zou zijn. Toch viel dat alles mee!
Ik verkocht in januari voor 63,25 Euro. In februari voor 19,50 Euro en maart voor 23,50 Euro. Elke maand veel meer dan verwacht. Als je al in Q1 op 106,25 Euro zit, moet je toch je doel maar wat bijstellen.

Toen ik het smart gemaakt had was mijn verwachting dus 355 Euro. 120 Euro voor MP-verkopen, 210 Euro via Euroclix en 25 Euro van Panelwizard.

Tijd om de doelen voor 2018 dus nog wat aan te scherpen! Want als je doelen aan het eind van Q1 al zo dichtbij zijn, dan heb je een verkeerde inschatting gemaakt. Fouten maken mag zeg ik altijd, en dit is een 'foutje' in mijn voordeel.

Voor 'extra verdiensten 2018' heb ik nu nieuwe doelen gesteld:

 • 220 Euro aan Marktplaatsverkopen (100 Euro meer dan eerst)
 • 300 Euro van Euroclix (door 10.000 Euroclix te halen ipv 5000)
 • 25 Euro van Panelwizard (blijft gelijk)
 • 20 Euro andere inkomsten (nieuwe uitdaging!)
Hoe staat het met jouw doelstellingen? Ben je aan het eind van het eerste kwartaal al een stuk opgeschoten?

9 opmerkingen:

 1. Grappig stuk, mijn doel blijven het zelfde, moet alleen mijn boodschappenbudget waarschijnlijk naar boven bijstellen, daar ben ik minder blij mee :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat zijn jammere dingen! Weet je ook waardoor het komt?

   Verwijderen
 2. extra inkomsten heb ik niet maar mn gewone inkomsten als gastouder zijn nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. dus ik ben happy :) (al denk ik wel eens dat iets minder werken ook fijn zal zijn maar komt vanzelf nu ff lekker sparen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hè, wat lekker voor je! Heb je dan meer kindjes op dezelfde tijd, of werk je echt meer uren?

   Verwijderen
  2. vooral meer uren. 1 kindje is van 1 naar 3 dagen gegaan omdat gastouder aan huis stopte (zwangerschapsverlof en niet meer nodig omdat broer nu in een logeergezin zit doordeweeks). zij maakt de meeste uren dus daar komt de stijging vandaan. werk hierdoor wel gemiddeld 40/50 u per week ;) 1 ouder ook van baan veranderd, ze maakt hierdoor kortere dagen maar om haar uren te maken dus wel meer dagen.. wel minder uren omdat hij 4 is geworden en dus naar school gaat, maar regelmatig avonden. 1 kindje neemt vast 75 u per maand af, ongeacht hoeveel hij komt dus dat verandert niet (wel fijn die zekerheid haha) en 2 zusjes,oudste bso (en beste vriendin van mn zoontje :p) en zusje zusje. bij hen erg wisselende uren. pittige werkdagen op t moment. soms erg lange dagen maar dat scheelt dat het thuis is. dan is van 7 u smorgens tot 22.15 savonds oipvangkindjes erbij geen ramp (uiteraard is een vrije dag heel anders dan een werkdag.. :p ) maar erg blij dat we dit jaar flink de spaarpotjes kunnen vullen op deze manier. op die manier maken we iets minder werken in de toekomst juist mogelijk (en dan bijvoorbeeld dus kiezen voor een vaste vrije dag.. hoop dat t ooit lukt.. zou fijn zijn)

   Verwijderen
  3. Mooi zeg dat het je extra geld oplevert. Ik zou denk ik op een gegeven moment gewoon kiezen voor een vaste dag vrij. Mensen snappen dat echt wel, want willen zelf ook graag een vaste vrije dag (kunnen doorbrengen met hun kinderen). Meestal passen mensen dan wel hun werk aan. Net als dat jij op een bepaalde dag vol zit toch? Dan doen ze het toch ook anders?

   Verwijderen
  4. ik zit niet op een bepaalde dag vol omdat ik niet meer aanneem dan ik kwijt kan en ze kunnen geen vaste dag vrij nemen bij hun werk.. dus t risico is als ik een vaste dag vrij neem nu, ze allemaal opstapepn omdat ze een opvangprobleem hebben op 1 dag... ??

   Verwijderen
 3. Fijn dat Euroclix goed loopt. Ik ben daar bij afgehaakt. Heb je Google Adsense wel eens overwogen? of vind je die vervelend?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het me voorstellen hoor, voordat Euroclix goed loopt heb je wel een lange adem nodig. Ik ben eerder ook eens gestopt omdat ik het te lang vond duren ;)

   Adsense heb ik ook, zij hebben een paar advertenties op mijn blogpagina. Zie jij die niet dan?
   Maar het schijnt dat je niks over je inkomsten via hen mag zeggen. Moet toegeven dat die ook erg laag zijn, weinig mensen klikken erop natuurlijk. Dat heb je met consuminderaars ;)

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!