woensdag 31 januari 2018

Onverwacht: Eerste aflossing 2018

Toen de stand van onze spaarrekening voor de hypotheekaflossing op 890 Euro kwam, (dankzij de extra inkomsten in januari) begon het toch wel heel erg te kriebelen!

We kregen ruim 350 Euro terug van de energieleverancier dus het was heel verleidelijk om die 110 Euro bij te leggen en toch onze eerste aflossing te doen. Vooral mijn man wilde dat heel graag, dus ik ging akkoord. Zo hebben we toch al in januari een eerste aflossing van de hypotheek kunnen doen van 1000 Euro! Jippie, ons huis is weer 1000 Euro meer van ons.

Gek genoeg voelt het wel heel raar om nu weer helemaal op 0 te beginnen op de spaarrekening. Met mijn geplande en verwachte extra inkomsten van dit jaar zal ik de rekening niet kunnen vullen tot de benodigde 1000 Euro natuurlijk. Uiteraard hoop ik er nog wel 200 Euro (of meer) op te kunnen inleggen via de extra inkomsten, maar het voelt toch leuker wanneer je vlakbij je doel bent. Herkenbaar?

Voorlopig laten we het aflossen even zitten en gaan we focussen op onze nieuwe keuken. Er staan een paar afspraken op de planning en binnenkort hakken we (hopelijk) wat knopen door. Mogelijk is er dan ergens in mei een nieuwe keuken voor ons. We hebben genoeg geld om aan de start te beginnen, en indien nodig kunnen we van de buffer 'lenen’.

Mei en juni zijn altijd gunstige maanden met extra inkomsten door vakantiegeld en belastingteruggave dus dan vullen we de buffer weer aan indien nodig.

Hebben jullie nog goede keukentips? Ervaringen goed of slecht? (in de Randstad)

13 opmerkingen:

 1. wauw wat een fijn begin! al had ik dat geld denk ik voor de keuken laten staan als je daar nu nog niet genoeg voor gespaard hebt ?? maar ja aan de andere kant komen er in de zomer weer extra inkomsten aan.. dat is ook waar ;) succes met het hele keuken traject!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Omdat die 890€ al echt voor de aflossing klaarstond, wilden we het niet in de keuken stoppen. Dus alleen de extra 110€ die we bijlegden is dus minder ingelegd op de keuken-spaarpot.

   Verwijderen
  2. snap ik ;) ben zelf van eerst alle andere potjes vullen en dan pas extra aflossen.. maar heeft ook geen haast met een annuitaire hypotheek, we lossen sowieso al af.

   Verwijderen
 2. Heerlijk om in januari al zo'n klapper te kunnen maken. Dat werkt motiverend om weer toe te sparen naar een nieuwe aflossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn naar Duitsland gegaan voor de keuken. Scheelde zo enorm veel met NL. Plus het feit dat we uitstekend geholpen zijn, dat alle afspraken zijn nagekomen en dat het er super uit ziet (goede afwerking, fijn meedenken met mogelijkheden en goede communicatie met de electricien om e.e.a. aan aansluitingen goed te krijgen). We wonen in Utrecht, en daar kwamen ze ook gewoon hoor, geen probleem. Kuchenhaus Eckelhoff......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tip. Ik hoor wel eens vaker mensen over keukens en duitsland. Ik ga het checken!

   Verwijderen
 4. Nou wat ontzettend fijn! Gefeliciteerd. 😉 De enige tip qua indeling: lades. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slechte ervaringen bij mandemakers keukens. Wij zijn inmiddels verhuisd en gaan volgend jaar onze keuken doen. Dit keer de basis van Ikea kastjes/laden met op maat gemaakte frontjes en apparatuur van budgetplan of een andere aparatuur discounter. Nooit meer alles bij 1 keukenzaak

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk in ieder geval ook even op www.casa.nl , geeft wel een goed beeld. Wij zijn bij Arma Keukens geweest, topservice maar je komt hier niet voor de laagste prijs

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!