vrijdag 19 januari 2018

Traphekjes terugverkocht aan Ikea

In 2013 hadden wij nog kleine kindjes, dus toen we verhuisden van een appartement naar een gezinswoning was het aanschaffen van traphekjes geen overbodige luxe!
We kochten de 'beste uit de consumentenbond-test' hekjes van Ikea. Ongeveer 40 Euro per stuk, vier keer uiteraard, dus 160 Euro armer.

In 2016 riep Ikea al zijn traphekjes terug, omdat ze konden opengaan wanneer ertegenaan geduwd werd. Dat klopte, want dat hadden wij ook al 2x meegemaakt. Er moest wel flink geduwd worden, maar een driftige kleuter kon het wel. Dus wij retourneerden onze drie hekjes (in juli 2016) die we toch al niet meer nodig hadden. Het andere hekje besloten we te houden omdat het nog een soort zichtbare barrière was bovenaan de trap. Je kon ermee een statement maken: "Boven blijven" bijvoorbeeld, en het remde lekker af als er teveel gerend werd op de trap. Dat werkte goed en de kinderen wisten dat ze er niet tegenaan mochten duwen.


Nu keek ik afgelopen december op de website van Ikea en zag dat de terugroepactie nog steeds op hun website stond. Ruim 1,5 jaar later hadden wij dat laatste hekje ook niet meer nodig natuurlijk. We hadden hem al verwijderd. Omdat ik me niet voor kon stellen dat ik nog steeds zou kunnen terugbrengen heb ik contact gehad met Ikea. Conclusie: de terugroepactie geldt nog steeds. Je krijgt een cadeaubon met de waarde terug.

Nou prima! Wij een middagje Ikea en brachten ons hekje terug. Zo 40 Euro in het handje gekregen voor het hekje, zonder bon. Mocht jij nog een traphekje van Ikea hebben liggen, breng 'm snel terug. 

Kortom: Hartelijk dank Ikea, dat wij 3 & 4 jaar lang jullie traphekjes mochten lenen!


5 opmerkingen:

 1. Haha, ik dacht toen ik je titel zag even dat Ikea een tweedehands lijn lijn van hun eigen spullen was begonnen. Ik was al aan het bedenken wat wij nog hadden van Ikea.
  Ons traphekje hebben we zelfgemaakt en gebruiken we nu voor de robotstofzuiger. Hij hoort de trap te herkennen, maar ik vind dit toch prettiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is wel een briljant idee! Je hebt wel de website ik2a.nl waar tweedehands Ikea wordt aangeboden. Handig als je iets mist ;)

   Verwijderen
 2. Ik ben zo blij met het investeren met TD Ameritrade .. Hij heeft echt geholpen nadat ik mijn baan kwijt was. Ik begon met investeren voor slechts $ 200 en nu verdien ik wekelijks meer dan $ 2.500. Zo blij dat je contact met hem kunt opnemen via zijn e-mail: tdameritrade077@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!