woensdag 17 januari 2018

Verplicht besparen op de schoonmaakster

Een tijdje geleden liet mijn schoonmaakster me weten dat ze ons huis niet meer wilde schoonmaken. Gelukkig was de reden niet dat het te vies was, of dat ik niet genoeg of op tijd betaalde. (Pfiew)
Nee, het had ermee te maken dat ze zich op bepaalde wijken wilde focussen. Onze wijk hoorde daar niet bij. Helaas.

Het viel niet mee om 'gedumpt' te worden door je schoonmaakster. Het was me nog nooit overkomen zelfs. Uiteraard moest ik even slikken. Want ik ben heel blij met haar!

Ik schreef al eerder dat de schoonmaakster mijn truc was om alle ballen in de lucht te houden. Dus nu zal ik op zoek moeten naar een nieuwe balans. We hebben al even gekeken of we het zelf kunnen gaan oplossen door wat taken te verdelen en op te pakken. In theorie moet het gaan lukken.

Inmiddels heb ik een paar voordelen bedacht, en dat helpt.
- Dit bespaart ons verplicht zo'n 75-80 Euro per maand. En eigenlijk komt dat wel heel goed uit dit jaar gezien onze doelen.
- Ik hoef niet meer op zondagavond/maandagochtend mijn hele huis opgeruimd te hebben om te zorgen dat ze kan schoonmaken ipv speelgoed opruimen.
- Mijn kinderen kunnen weer meer meehelpen in huis. Goed voor hun opvoeding.
- Op momenten dat het nog heel schoon is, kan ik ervoor kiezen om het een keertje over te slaan en mijn tijd ergens anders aan te besteden.

Heb jij een schoonmaakster? Waarom wel of niet?

15 opmerkingen:

 1. Wij hebben er geen vanwege een verhuizing naar een ander tijdelijk huis. Zag het somber in, want ik heb geen schookmaakgenen ;-), maar wat een verademing. Ik vind het echt helemaal prima. We wonen maar klein (+/- 60m2) en ik denk dat we maximaal een uurtje per week kwijt zijn aan schoonmaken. Ik wist niet dat het zo makkelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik heb een hulp.. elke maandag 3 uur, kost me dus met 4 maandagen in een maand 160 euro...ik werk fulltime thuis, huis moet dus schoon zijn.. als zij dat op maandg doet, scheelt me dat 3 u in t weekend tijd voor gezin! doe zelf al mega veel om t netjes te houden dus hoef voor haar niets te doen als ze komt. elke dag opruimen, elke dag keuken schoon, tafels, vloer vegen, was bijhouden, boodschappen, enz. er blijft meer dan geneog over wat vaak savonds gedaan wordt als de kids op bed liggen. voordeel is dat we juist dankzij de hulp nu veel kunnen sparen juist omdat ik nu zonder zorgen fulltime kan werken en er geen stress is, alles loopt op rolletjes dankzij mn eigen routines en de wekelijkse "house blessing" door de hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Logisch, voor jou zorgt het ervoor dat je zoveel kunt werken eigenlijk! Bij mij was het ook een voorwaarde voor mezelf, toen ik ging werken wilde ik 2x per maand een schoonmaakster. Want je moet echt weer in een ander ritme komen voor je dagen. Nu de kinderen groter zijn moet het hopelijk wel lukken..

   Verwijderen
  2. een vaste dag vrij nemen lukt nu niet, dus de optie was t risico dat iedereen weg zou gaan naar een andere gastouder of een huishoudelijke hulp nemen voor 160 per maand.. tja dan is de keus snel gemaakt...

   Verwijderen
 3. Nee. Toen ik fulltime werkte had ik 1x per maand ofzo een schoolverlater bijvoorbeeld die de pittige klussen deed. Bijv. ramen zemen, zulk soort dingen. Misschien dat er wel weer een keer een moment komt dat ik weer iemand vraag. Maar voor nu doen we het zelf (scheelt weer budget ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn als je genoeg energie hebt om het zelf te doen toch?!

   Verwijderen
 4. Wij hebben ook verplicht afscheid moeten nemen. Ik had zelf de frequentie naar beneden gebracht en na een paar maanden gaf ze aan dat ze een andere baan had. Ik vond en vind het wel best, want het scheelt toch een hoop geld en je hebt zelf weer meer regie.
  Maar iets in mij wil af en toe gewoon nog wel graag een schoonmaakhulp terug. Ik heb nu een robotstofzuigertje, dat lijkt er een beetje op :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe bevalt zo'n robotstofzuiger? Klinkt ideaal. Hoor graag je reactie!

   Verwijderen
 5. Wij hebben een schoonmaakster en ik ben er heel blij mee! Ze komt twee keer per maand twee uur en maakt in die korte tijd bijna het hele huis schoon. Als ik dat zelf zou doen, ben ik er veel meer tijd aan kwijt... We betalen iets meer dan €50 per maand, maar dat vinden we het zeker waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen. Ik was ook erg blij met de schoonmaakster.

   Verwijderen
 6. Wij willen het geld graag voor andere doeleinden gebruiken. En daarbij, met een muziekje aan vind ik het eigenlijk wel rustgevend. En altijd een voldaan gevoel naderhand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook zo. Ik vind schoonmaken in principe ook niet erg. Zelf heb ik al een paar jaar last van beperkte energie door oa de galblaasklachten en sinds de operatie is het nog niet helemaal hersteld, dus ik had haar hulp wel nodig. Hopelijk kan ik het dus binnenkort weer helemaal zelf.

   Verwijderen
 7. Ik ken het: wij rennen elke maandagavond als kip zonder kop rond omdat de hulp dinsdag komt en we het huis “hulp-proof” willen hebben. Maar ik vind het heerlijk. Omdat wij allebei slechte ruggen hebben, is het fijn dat zij de zware klussen doet (dweilen, badkamer, toilet, ramen, etc). Wij hoeven het alleen maar bij te houden en er blijven nog genoeg taken voor ons over. Ik betaal haar met liefde € 40,— per week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het zo kan toch! Ik kan het me voorstellen dat je het ervoor over hebt!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!