vrijdag 5 januari 2018

Eindafrekening energie

Afgelopen jaar waren we klant bij Pure Energie. Lekker 100% groen, dus dat was de reden dat we daarheen gingen. Een mooie bonus van 225 Euro hielp ook ;) Heel tevreden.

We verbruikten met z'n vijven in een jaar 939m3 gas, en bijna 2500 kWh. Al met al krijgen we hierdoor nog 350 Euro terug! Mooie meevaller, want dus nog 125 Euro meer dan verwacht.


In 2018 gaan we weer naar energiedirect toe. De beste aanbieding voor ons. We hebben daar al eerder gezeten en dat beviel ook goed. Welkomsbonus is 120 Euro na 12 maanden, maar het maandbedrag is nog geen 100 Euro. Ik heb het zelf wat hoger gezet om verrassingen te voorkomen.

Om ons verbruik toch nog wat te verminderen let ik extra op de lampen, en op de verwarming als we weg zijn. Ik kocht ook een tochtstrip voor de achterdeur, want daar voel je echt een koude stroom door een verouderde strip. Maar de nieuwe gaat natuurlijk pas helpen als hij erop zit. Dus dat moet ik nog even doen. Al is het niet zo'n aantrekkelijk klusje om nu met de achterdeur open bezig te gaan vanwege de kou.

Wat doe jij nog om je energieverbruik te verminderen?


3 opmerkingen:

  1. Ik kan op mijn telefoon niet meer reageren, dus maar even zo. šŸ˜‰ We hebben ook een mooi bedrag teruggekregen. Een netjes verbruik hebben jullie! Hier wordt alleen de verwarming aangezet als wij thuis zijn en dan nog niet altijd. Als alleen zoon en ik thuis zijn zijn we aan het spelen en schoonmaken en als we op de bank zitten dan zitten we altijd lekker onder een kleedje. Qua besparing hebben we vorige week onze extra koelkast weggegeven. Voor die paar pakken melk vond ik het niet nodig. Verder alle lampen uit. Alleen het nodige. Hopelijk scheelt dit komend jaar opnieuw op onze tijdrekening. Ik stapte ook voor het eerst over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik werk thuis dus de verwarming staat elke dag aan.. mijn opvangruimte is in de kelder. erg koud in de winter, daar hangt een aircounit die ook kan verwarmen. in de zomer is die bijna nooit nodig als airco, maar in de winter draati hij veel uren om daar te verwarmen ;) we letten wel op lampen.. (maar zoontje is bang in t donker dus zijn lamp staat elke nacht aan.. met dimmer op een zachte stand maar toch) dus heel veel om te besparen doen we niet, maar een hoekhuis, 4 verdiepingen, altijd thuis en ongeveer 140 per maand vind ik prima; ) mij hoor je niet klagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi verbruik! wij zitten zo rond de 2700. Wij ventileren boven in de badkamer, als er dan verwarmd wordt,dan wordt het beter warm, een vochtige ruimte wordt niet warm. Overdag gaat de verwarming uit, ook als ik thuis ben. Verder kook ik eerst water met de waterkoker, voordat ik op gas ga koken, dus voor aardappelen. Ik probeer zo veel mogelijk de was op te hangen. Tochtstrips. Overal ledlampen geĆÆnstalleerd.Alle stekkers gaan na gebruik er weer uit, en ik veeg de vloer, en probeer wat minder te stofzuigen. Maar het moet niet vies worden. Leuk blog! Ik ga lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!