maandag 8 januari 2018

Doel extra inkomsten 2018

Opeens zijn we in 2018 aanbeland! Alsnog de beste wensen voor iedereen die nu begint mee te lezen!

Tijd voor nieuwe financiële doelen natuurlijk, de grotere doelen voor 2018 kun je hier lezen.

Voor mij is het nu ook een moment om na te denken over mijn extra verdiensten. Ik verdiende in 2016: 439 Euro. In 2017 hoopte ik op 300 Euro, maar werd het toch flink meer: 435 Euro.

Deze inkomsten zet ik op een aparte spaarrekening. Hiervan lossen wij de aflossingsvrije hypotheek af. Op dit moment staat er 600 Euro op. Wanneer we 1000 Euro bij elkaar hebben op die rekening lossen we het af. Als ik hiernaar kijk, zou het mooi zijn wanneer ik aan 400 Euro zou kunnen komen in 2018. Dat lijkt niet makkelijk te halen.
Wat zijn mijn realistische verwachtingen voor dit jaar?

Euroclix-inkomsten
In 2018 verwacht ik heel snel mijn Euroclix-puntjes in te kunnen leveren. Ik ben er bijna, nog 65 volgens mij. (Jeej!) Als ik de 10.000 clix inlever krijg ik 150 Euro. Mooie bijdrage aan onze hypotheekspaarpot!

Ik verwacht dan binnen het jaar ook weer 5000 clix in te kunnen leveren, dus dat zou 70 Euro opleveren. Mijn aannames zijn gebaseerd op mijn puntensaldo's van de afgelopen jaren.
In 2016 verdiende ik 2700 clix in negen maanden tijd. In 2017 was ik natuurlijk het hele jaar actief. Dit leverde 8900 clix op. Flinke groei! Daarom denk ik dat ik die 5000 stuks dit jaar ook wel zal halen.
Totaal reken ik dus op 210 Euro via Euroclix.


Verkoop marktplaats
Hoewel mijn huis leger is dan de vorige jaren (oké, net na de verjaardagen niet..) zal er allicht nog wat te verkopen zijn. Kleine dingen in elk geval. Kledingstukken en misschien nog wat boeken/dvd's.
Ik zet in op gemiddeld 10 Euro per maand.
Totaal 120 Euro via MP dus.

Panelwizard
In 2017 verdiende ik ongeveer 40 Euro hiermee. Deels via nieuwe aanmeldingen. Omdat ze nu een tijdelijke stop hebben zal dit minder zijn dit jaar.
Ik hoop op 25 Euro.

Andere inkomsten
Ik probeerde Klezzer uit, maar dat levert niks op zolang ze mijn Facebook account niet als 'sociaal geverifieerd' zien. Matig!

In 2017 stond ik voor het eerst op Koningsdag op de vrijmarkt. Dit leverde een paar tientjes op. Ik denk dat ik dat dit jaar dus niet ga doen. Want het was toch heel vroeg opstaan, kou lijden en alsnog heel veel spullen mee naar huis nemen ;)

Totaal komt mijn doel voor 2018 op 355 Euro. (210+120+25 = 355 Euro)
Lees je met me mee om te zien of ik het ga halen?

Heb jij ook een doel gesteld voor jezelf?
8 opmerkingen:

 1. Mijn blog over het bedrag dat ik in 2017 bij elkaar verdiende komt morgen online. Voor 2018 geen nieuwe doelen. Het is meer zo dat ik qua spullen veel uit wil zoeken en dit te koop aan wil bieden. Blijft nu nog weleens liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja kan ik me voorstellen. Het is ook wel anders als je zwanger bent toch? Bij mij hoop ik dat het ook zal helpen om genoeg op MP te zetten zodat ik hoger uitkom. Die ‘druk’ van een doel helpt me wel. (maar face it, als ik het niet haal is er geen man overboord. alles is mooi meegenomen voor dit doel toch?)

   Verwijderen
 2. Als ik het zo lees, dan denk ik dat je een mooi plan hebt, dat heel haalbaar is! Ik werk momenteel nog aan (het opstellen van) mijn doelen. Dat pak ik dit keer even iets anders aan dan 'normaal' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik heb zeker haalbare doelen opgesteld wat dit betreft, maar de lat niet te hoog. (want ik hoef geen stress van zoiets)
   Ik snap het helemaal dat jij het even anders aanpakt. Succes daarmee! Komt vast een mooi plan uit. Of misschien is het plan wel: geen plan. Of iets anders.

   Verwijderen
 3. Ik ben benieuwd waarom je er voor kiest om 10.000 clix in te wisselen voor €150?
  Zelf zit ik net over de 10.000 clix en ik twijfel heel erg of ik ze nu uit laat betalen, of dat ik doorspaar voor de 20.000 clix / €325...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bang dat de 20.000 nog wel erg lang gaat duren voor mij. Ik heb alleen nog '800' liggen wachten op me, vanwege een overstap van zorgverzekering. Verder geen grote bedragen. Ook maakten we in 2017 een dure reis met z'n tweeen, en kregen daar clix over. Dit jaar niet.
   En er zit ook niks 'tussen': het is tienduizend of twintigduizend inleveren. Dat vind ik toch een groot gat.
   Hoeveel clix haalde jij afgelopen jaar binnen? Misschien is dat nog een handige indicatie voor jezelf. Of heb je een aantal mensen die via jouw lid zijn geworden waardoor je elke maand een flink aantal clix krijgt? Of heb je nog een aantal mooie overstapbonussen in het verschiet liggen?
   Ik ben benieuwd. Stuur je een berichtje terug?

   Verwijderen
  2. Afgelopen jaar haalde ik ongeveer 5000 clix binnen, vooral omdat ik enkele nieuwe verzekeringen heb afgesloten. Ik wacht nu nog op 1900 clix voor een autoverzekering. Volgens mij zijn er (helaas) nog geen mensen via mij lid geworden.

   Het is inderdaad een groot gat. Ik twijfel vooral omdat je bij 20.000 €25 meer krijgt dan bij 2x 10.000. Het geld hebben we nu niet nodig, en die €25 is meer dan we aan rente op onze spaarrekening krijgen.
   Ik verwacht niet dat ik dit jaar weer ga overstappen van verzekeringen, maar wellicht wel van energieleverancier en zorgverzekeringen dus ik hoop dit jaar weer 5000 clix te verdienen.

   Verwijderen
  3. Hoi Lenthe, als ik het zo lees duurt het misschien 1,5 tot 2 jaar voor jou om er nog 10.000 clix bij te halen. Je krijgt dan wel 25 Euro extra. Even nadenken of dat de moeite waard is inderdaad. Als je het geld toch niet ergens voor wilt gebruiken dit jaar is het een prima keus. Euroclix bestaat al zo lang dat ze je echt wel gaan uitbetalen, ze vallen niet zomaar om denk ik!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!